Redactie
Redactie Ontbijt 25 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zoete aardappelmuffins uit Chickslovefood: het skinny six-kookboek

Het nieuwe boek van Chickslovefood is daar: het skinny six-kookboek! De lekkerste gezonde recepten met maar maximaal 6 ingrediënten. Om dit te vieren plaatst Culy deze week 3 recepten uit het boek als voorproefje. Vandaag: gezonde zoete aardappelmuffins om mee te ontbijten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel, snijd ’m in dunne plakjes en doe hem in een pan met kokend water. Kook de stukjes in zo’n 10 minuten gaar.

Meng ondertussen de eieren, het amandelmeel, de honing en het merg uit het vanillestokje in een kom met een garde door elkaar. Hak de hazelnoten met een mes of vijzel tot grove stukjes en voeg toe aan het beslag.

Giet het water van de gekookte zoete aardappel af, doe de stukjes bij het beslag en prak door met een vork. Roer alles goed door elkaar.

Vet 5 holtes van een muffinvorm licht in met wat olie en schep de holtes helemaal vol met het beslag. Zet de vorm in de oven en bak de muffins in 30 minuten gaar.

Tip: maak een dubbele portie en vries de muffins die overblijven (en dat is een uitdaging) per 2 stuks in. Verwarm de bevroren muffins ’s ochtends enkele minuten in de oven en je hebt supersnel warme, geurige zoete aardappelmuffins als ontbijt!

Tip 2: een siliconen muffinvorm zorgt ervoor dat je de muffins goed uit de vormpjes krijgt. Heb je een gewone muffinvorm? Schep het beslag dan eerst in papieren cupjes.

Afbeelding van gezonde zoete aardappelmuffins

Chickslovefood: het skinny six-kookboek ligt vanaf nu voor € 19,99 in de (digitale) boekwinkel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.