Culy
Culy Inspiratie 9 mei 2015

5 x de lekkerste salades voor op brood

Tonijnsalade, selleriesalade en eiersalade: in de supermarkt vind je ze allemaal. Jammer alleen dat er zoveel onnodige suikers aan worden toegevoegd. Wij zetten onze favoriete salades voor op brood voor je op een rijtje, maar dan natuurlijk homemade. 

Kipsalade

Kipkerriesalade, kipsatésalade: wij kunnen niet kiezen welke variatie we het lekkerste vinden. Je maakt je eigen basic kipsalade heel makkelijk zelf met gepocheerde kip, kruiden en een flinke lepel yoghurt. Of nog lekkerder: met mayonaise.

Hier vind je lekkere recepten voor zowel een basic kipsalade als voor verschillende variaties.

Kipsalade stock

Eiersalade

Ook met eiersalade kan je heerlijk varieren, bijvoorbeeld met ham en asperge of met stukjes zalm. Een basic eiersalade is ook al een feestje. Kijk hier voor een recept.

Tip: serveer de eiersalade tijdens een brunch of bij het paasontbijt.

Stock eiersalade

Selderijsalade

De selderijsalade – in de volksmond beter bekend als selleriesalade – is een echte klassieker. Lekker met knapperige selderij, zoete stukjes appel en een romige dressing. Hier vind je een recept.

Selderij

Tonijnsalade

Tonijnsalade maak je lekker met stukjes augurk, kappertjes en een lepel mayonaise. Voor op brood, maar ook zo is de salade héérlijk. Dit is ons favoriete recept.

tonijnsalade stock

Komkommersalade

Een komkommersalade zelf maken is super easy. Was een stevige komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd in dunne plakjes. Meng de stukjes komkommer met Griekse yoghurt, een beetje citroenrasp, dille en peper en zout. Een kind kan de was doen!

Komkommersalade stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 x de lekkerste salades voor op brood
Sluiten