Redactie
Redactie Inspiratie 8 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Documentaire over **Noma dit jaar nog op het witte doek

Dit jaar nog verschijnt de documentaire Noma: My Perfect Storm, over **restaurant Noma in Kopenhagen, in de bioscoop. 

Twee jaar geleden werd bekend gemaakt dat de docu in 2014 op het grote scherm te zien zou zijn. Maar, door verschillende vertragingen in het productieproces werd het steeds uitgesteld.

In de documentaire zie je het leven en de passie van René Redzepi, kok van restaurant Noma in Kopenhagen. Na eerder failliet te zijn gegaan is hij hard bezig met zijn weg terug naar de top en behaalt hij voor alweer de vierde keer de titel ‘beste restaurant ter wereld’.

Redzepi staat bekend om zijn ongewone culinaire aanpak, en dan met name op het gebied van ingrediënten. Zo hoef je niet raar op te kijken als je een bord vol mieren of zelfs levende (!) garnalen krijgt voorgeschoteld.

Opvallend is dat regisseur Pierre Deschamps de kok maar liefst drie jaar lang volgde, waardoor je als kijker écht mee wordt genomen in zijn leven, inclusief alle ups & downs die hij heeft meegemaakt.

Tijdens het Cannes Film Festival deze maand zal de trailer voor het eerst worden laten zien en later dit jaar wordt de film toegankelijk voor het grote publiek. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.