Redactie
Redactie Gadgets 30 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

5 redenen waarom je nu een ijsknijper in huis moet halen

Een ijsknijper lijkt misschien een overbodige luxe, maar think twice! Het is namelijk echt een alleskunner. Van het scheppen van ijs tot meloenballetjes en koekjesdeeg: het is een absolute must-have voor in de keuken.

Nog geen ijsknijper in huis? Je koopt ze bij de meeste kookwinkels of online hier

1. Chocoladetruffels

Door een ijsknijper te gebruiken bij het maken van chocoladetruffels weet je zeker dat ze allemaal even groot worden. Je scoopt de balletjes heel makkelijk en je zit niet met plakkerige handen. Hoe handig!

2. Meloenballetjes

Eenmaal een ijsknijper in huis, moet je dit ook zeker eens proberen: schep balletjes van meloen en leg ze in de vriezer voor deze dorstlessende meloenballetjes. De balletjes zijn ook lekker door deze Spaanse koude soep, door een salade of op een prikkertje met rauwe ham en mozzarella.

3. Gehaktballetjes

Vind je gelijke gehaktballetjes maken lastig? Gebruik dan een ijsknijper. Ze zijn dan zó klaar en dat zonder teveel gedoe. Wedden dat je nooit meer anders wil?

4. Pannenkoeken

Voor pannenkoekenbeslag gebruiken wij vaak een soeplepel, maar wil je kleinere pannenkoekjes bakken dan is een ijsknijper handig. Net wat kleiner dan een soeplepel en daarom ideaal voor een kleiner formaat pannenkoek, zoals American pancakes.

5. Koekjes of muffins

Het verdelen van deeg voor koekjes of muffins kan nog best lastig zijn. Met een ijsknijper maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Schep je deeg en verdeel het over de vormpjes. Dat scheelt een hoop geknoei!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.