Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 23 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

5 x lekkere recepten met orzo

Orzo is onze Mediterrane muse. We willen ‘t – zeker in de herfst – minstens eens per week eten, want deze pastasoort is comfort food van de hoogste rang. De pastasoort ziet eruit als kleine rijstkorrels, maar toch is ‘t wel degelijk pasta. En precies dát maakt orzo zo’n fijn ingrediënt in al je herfstige kommetjes geluk. Culy verzamelde de lekkerste recepten met orzo voor je.

5 x lekkere recepten met orzo

Van kippensoep tot een eenpansmaaltijd: met orzo kun je alle kanten op!

Orzo met merguez, olijven, pistache en harissayoghurt

We beginnen deze recepten met orzo-lijst direct met een niet-zo-Italiaanse variant, maar daarom niet minder lekker. Orzo wordt ook vaak in de Arabische keuken gebruikt en met dit gerecht laten we die verschillende keukens mooi samenkomen.

Orzo met merguez en olijf
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Orzo met merguez, olijven, pistache en harissayoghurt 

Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

Voor een eenpansgerecht zijn wij altijd te porren. Zeker als dat er een is met rode wijn, gehakt en feta: een combi waar wij keer op keer voor zwichten. Dit orzo-gerecht is er een om te onthouden, want als je ‘m eenmaal gegeten hebt, zul je dat nog vaak willen doen. En gelukkig is ‘ie ook nog eens érg makkelijk te maken!

gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gehaktballen met rode wijnsaus orzo en feta

Orzo met kip, citroen en olijven

In recepten met orzo kun je lekker blijven variëren. Want of je de pastasoort nu combineert met een visstoof of zoals in dit recept met kip, citroen en olijven: het blijft eigenlijk altijd lekker. Dat komt vooral omdat orzo het beste tot z’n recht komt in eenpansgerechten. De pasta kan dan alle smaken van de overige ingrediënten extra goed opnemen. Precies dát is waarom wij zo van recepten met orzo houden.

orzo met kip, citroen en spinazie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Orzo met kip, citroen en olijven

Salade met orzo, geroosterde artisjok, venkel, bresaola en dille

Heb je zin in de zomer? Dan is deze salade met orzo je beste vriend. Hier komen alle Italiaanse parels namelijk mooi samen: geroosterde artisjok (altijd goed), venkel (ook altijd goed) en bresaola (écht altijd goed). Vooral die bresaola doet ‘m het: het is ietwat lastig te vinden bij de supermarkt, maar een goeie slager of Italiaanse delicatessenwinkel heeft het (bijna) altijd.

Salade orzo artisjokken
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Kippensoep met citroen, Parmezaan en orzo

Niet alleen in eenpansgerechten doet de pastasoort het goed, orzo komt ook goed tot zijn recht in soepen. Een soepje mag in dit lijstje van recepten met orzo dan ook niet ontbreken. Deze kippensoep is een echte smaakbom én ideaal als je toe bent aan warmte en herfstig slurpvoer.

liggend beeld kippensoep met orzo en citroen voor weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kippensoep met citroen, Parmezaan en orzo

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.