Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5x kidsproof gerechten met de allerbeste groente en fruit

Veel ouders zijn op zoek naar het grote geheim: hoe zorg je dat je kinderen voldoende groente en fruit eten? We kunnen je het antwoord op die vraag niet geven, maar we kunnen wél de allerlekkerste kidsproof recepten met je delen.

Er zijn weinig kinderen die vanaf hun geboorte tot hun achttiende jaar dolblij worden van de woorden groente en fruit. Gelukkig betekent dit niet dat ze er niks van willen (w)eten. En met een beetje creativiteit tover jij kidsproof gerechten op tafel, waar ze stiekem – want o wee als je ouders denken dat je van groente en fruit houdt – best wel van smullen.

Als je je kroost groente en fruit voorschotelt, wil je natuurlijk ook dat het vers is. Bij Lidl is een groot deel van het assortiment van Nederlandse boer en bodem. De supermarktketen koopt van eigen boeren en telers, zonder tussenkomst van groothandels en veilingen. Alles gaat rechtstreeks naar de distributiecentra, zodat het sneller, goedkoper en verser in de winkels komt. Zo kan het zijn dat de gisteren geoogste groente en fruit vandaag al op jouw bord ligt.

Hieronder onze 5 toppers vol groente en fruit

Snelle verse tomatensoep met room

kidsproof tomatensoep Lidl
Bron: Lidl

Soep is ideaal om je kinderen groente te laten eten. Het is als het ware een vloeibaar groentebommetje en deze versie is ook nog eens superromig. Je kunt het als maaltijdsoep eten, bijvoorbeeld met wat brood en een salade erbij. Of natuurlijk als voorgerecht.

Macaroni met ham, kaas en pompoen

kids Lidl
Bron: Lidl

Pasta is in de meeste gezinnen een succesmaaltijd. In de saus kun je allerlei groenten verstoppen. Niet vertellen tegen je kinderen, maar in dit gerecht zit lekker veel pompoen. Je kids zien echter alleen maar macaroni, hamblokjes en kaas.

Vissticks uit de oven met doperwtenstamppot

stamppot Lidl
Bron: Lidl

Krijg jij meteen zin in stamppot als de dagen korter en kouder worden? Je bent niet de enige. Stamppot is ook nog eens heel gezond, dankzij de vitamine C in de aardappelen. In deze kidsproof variant gebruiken we doperwten en die groene bolletjes zitten ook boordevol vitaminen. De vissticks zorgen voor een krokante bite en je kunt je kinderen ook nog verrassen met een lepel yoghurtmayo!

Diertjes van snackgroenten

kidsproof Lidl
Bron: Lidl

Feit: kinderen zijn eerder geneigd om iets nieuws te proberen als het er leuk uitziet. Het is dus zeker een poging waard om ze middels deze leuke groente- en fruitdiertjes nieuwe smaken te laten proeven. Denk aan tonijnsalade, humus of eiersalade. Ook leuk tijdens het snackmoment in het weekend.

Huisgemaakte kipnuggets met friet

kipnuggets Lidl
Bron: Lidl

Hoorde je daar nu kipnuggets met frietjes? Jazeker! Maar dan wel in de iets gezondere variant, namelijk patat van zoete aardappel. Hoewel dat klinkt als een aardappel, is het eigenlijk een knolgroente. Maar dat weten je kinderen niet. Serveer er nog een lik zelfgemaakte appelmoes bij en het is feest op tafel!

Lidl is al jaren de beste supermarkt in groente en fruit. Wil jij meer gerechten maken met groente en fruit van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs? Je vindt allerlei recepten speciaal voor kinderen op de website van Lidl.

In samenwerking met Lidl

In samenwerking met Lidl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.