Redactie
Redactie Gesponsord 26 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Onze favoriete zomerwijn: Rosé d’Anjou

Proosten op mooie, zwoele zomeravonden; dat doen we graag met een heerlijk gekoeld glas rosé. In dit artikel vertellen we je graag over onze favoriet!

Uit de pittoreske Franse Val de Loire komt de lichtzoete en fruitige wijn Rosé d’Anjou. Deze zomerse wijn is ideaal bij gezellige gelegenheden. En daar zijn er genoeg van deze zomer! Denk aan zonovergoten boottochtjes, romantische parkdagen en een tuin gevuld met vrienden en familie.

Wij drinken ‘m graag goed gekoeld bij een borrelplankje, met lekkere kazen, pittige worst en olijven. Vergeet niet je wijnkoeler van tevoren in de vriezer te leggen!

Foto: Tony Perez

Over Rosé d’Anjou

Mocht je deze wijn nog niet eerder hebben geproefd, dan vertellen we je er graag wat over. Rosé d’Anjou is lichtzoet, sappig en zit vol rood fruit. Deze zomerse wijn is gekoeld het lekkerst en past door het zoetje goed bij exotische gerechten (denk bijvoorbeeld aan gambaspiesjes met een pittige marinade). Maar ook met een salade met kip van de barbecue komt Rosé d’Anjou goed tot haar recht.

Mocht je meer fan zijn van een drogere rosé, kies dan voor Rose de Loire. En heb je vrienden die van een wat rondere, zachte rosé houden? Trek dan een fles Cabernet d’Anjou open.

Al deze wijnen worden gemaakt in de prachtige wijnregio Val de Loire in het middenwesten van Frankrijk. Onze wijnschrijver Mr. Vino vertelde je eerder al over juweeltjes uit het Loiredal.

Rosé met een twist: de slush!

Wil je deze zomer je glas rosé naar ‘the next level’ tillen? Maak dan een Rosé Summer Slush. Het in elkaar draaien van dit verfrissende drankje is supersimpel: schenk een fles Rosé d’Anjou met een klein scheutje vruchtensiroop in een vriesbestendige bak en dek af met plasticfolie.

Zet in de vriezer en roer om het uur door met een vork. Na enkele uren is de slush klaar. Garneer je slush in een glas met verse munt, fruit of bloemetjes. Proost!

Enne, maak jij ook je eigen Rosé d’Anjou Slush? Vergeet niet een foto van jouw creatie te delen met de wijnmakers via Facebook en Instagram.

Foto: Tony Perez

In samenwerking met Rosé d'Anjou

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.