Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 26 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: hier maken ze verse ravioli in vijf minuten

Verse ravioli, klaar in vijf minuten? Het kan bij het kraampje van I Ravioli in New York. Hier wordt zelfs de pasta helemaal vers gemaakt en tóch is ‘ie supersnel klaar. Wat is hun geheim?

Verse ravioli, klaar terwijl u wacht

Bij I Ravioli worden elke dag drie verschillende soorten verse ravioli gemaakt. Er is ravioli gevuld met spinazie, in een saus van tomaten met basilicum en ravioli met doperwt, munt en Pecorino, geserveerd met groene asperges.

De derde ravioli is gevuld met Prosciutto di Parma, waarbij elke dag een andere saus wordt bereid. Dat kan Carbonara zijn, maar ook pesto van walnoot & rucola of een botersaus met spek en radicchio.

verse ravioli

Snelheid

Het kraampje zit in New York, in een vestiging van Eataly: een beroemde overdekte foodmarkt met supermarkten, delicatessenwinkels en restaurants, allemaal met Italiaanse producten.

De snelheid waarmee ze de verse pasta kunnen maken zit ‘m in twee dingen: de sauzen worden in een loeihete wok gemaakt en de verse pasta hoeft maar een paar minuten te worden gekookt.

verse ravioli

Italiaanse machine

Ook de verse ravioli is in no time klaar. Met een Italiaanse machine worden grote hoeveelheden vers pastadeeg tegelijk gemaakt. Dat gaat op een lange rol die in een andere machine wordt geplaatst.

Ook de vulling voor de ravioli gaat in die machine, die er binnen een mum van tijd perfecte gevulde ravioli van maakt.

Proeven? Op naar Eataly NYC Downtown! Beter nieuws: Eataly komt in 2018 naar Nederland. Laten we hopen dat ze I Ravioli met zich meenemen…

verse ravioli
Bron: Eataly

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.