Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Diner 21 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zelf bloemkoolrijst maken

Toegegeven: toen we voor het eerst hoorden over bloemkoolrijst, dachten we… waarom? Inmiddels zijn we er dol op. Bloemkoolrijst maken doe je super snel (sneller dan gewone rijst!), het is gezond en bovendien: lekker.

Ideaal is dat dit alternatief voor witte rijst koolhydraatarm is en dus licht, maar tóch vullend. Bovendien is het een perfecte manier om extra groente binnen te krijgen. Altijd een goed idee!

Met deze rijst kun je trouwens alle kanten op: serveer in plaats van gewone rijst, maak er nasi van of gebruik ‘m als basis voor een salade.

How to: bloemkool koken doe je zo

Zo maak je een perfecte rijstbowl (daar kun je namelijk alle kanten mee op!)

Bloemkoolrijst maken

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ‘m in (kleine) roosjes. Hak ze in een keukenmachine tot ze de structuur van rijstkorrels hebben.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en schroei de rijst 1 minuut. Let op dat -ie niet bruin wordt!

Voeg dan de bouillon toe, leg een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat zo ongeveer 5 minuten stomen en klaar is je bloemkoolrijst.

Lekker bij je bloemkoolrijst

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.