RECEPTEN

Culy homemade: piepkuiken uit de oven

Culy homemade: piepkuiken uit de oven

29 mei 2012

Onlangs aten wij dit goddelijke piepkuiken bij het Italiaanse toprestaurant Toscanini in Amsterdam. Natuurlijk kun je dit zelf ook thuis maken; koop een goed piepkuiken bij de poelier en houd de rest van de ingredienten simpel.

Dit recept komt van 24Kitchen. Voor 4 personen:

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 piepkuikens
  • zout
  • versgemalen pepers
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl boter
  • olie

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Pel en halveer de knoflook. Snijd de citroen in plakken. Vul de piepkuikens met zout, peper, knoflook, tijm, rozemarijn en plakjes citroen. Verwarm de boter in een koekenpan en braad de piepkuikens in circa 5-10 minuten om en om goudbruin. Zet de piepkuiken circa 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Eventueel  serveren met nog extra olijfolie en uitgeknepen citroen.

 
 
Diner
 

 

up
down
Terug naar het artikel >
wpk-pop-up