Culy homemade: piepkuiken uit de oven

Onlangs aten wij dit goddelijke piepkuiken bij het Italiaanse toprestaurant Toscanini in Amsterdam. Natuurlijk kun je dit zelf ook thuis maken; koop een goed piepkuiken bij de poelier en houd de rest van de ingredienten simpel. Dit recept komt van 24Kitchen

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 piepkuikens
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel boter
  • olie
Print dit recept

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Pel en halveer de knoflook. Snijd de citroen in plakken. Vul de piepkuikens met zout, peper, knoflook, tijm, rozemarijn en plakjes citroen.

Verwarm de boter in een koekenpan en braad de piepkuikens in ongeveer 5-10 minuten om en om goudbruin. Zet de piepkuiken circa 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Eventueel  serveren met nog extra olijfolie en uitgeknepen citroen.

BLOGLOVIN