Redactie
Redactie Inspiratie 19 sep 2011
Leestijd: 1 minuut

Een kijkje in de keuken van…. Toscanini

Ter ere van Taste of Amsterdam werden wij van Culy uitgenodigd om een kijkje te nemen in een aantal restaurants en diens keukens in Amsterdam. Een van deze was het Italiaanse pareltje in de Jordaan: Toscanini.

De kracht van de Italiaanse keuken is zijn puurheid, eenvoud en eerlijkheid. In Toscanini koken ze volgens deze traditie. Elke dag, behalve zondag, bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta. Op de wijnkaart staan alleen wijnen uit Italië, meest gemaakt van autochtone druivenrassen.

Opvallend zijn verder de grote, lichte ruimte met open keuken en de informele sfeer van het restaurant.
Het ‘signature’ gerecht van chef Leonardo Pacenti wat we aten (en wat ook geserveerd zal worden op Taste) was huisgezouten kabeljauw met tomaat, knoflook en pepertjes geserveerd met ‘muziekbrood’, een knapperige broodcracker die heerlijk was om samen met de kabeljauw te eten. Wat een gerecht!
Op zoek naar meer toffe culinaire plekken? Check Culy Hotspots, onze verzameling van de allerleukste adresjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.