Redactie
Redactie Inspiratie 15 sep 2011
Leestijd: 1 minuut

Verschillende soorten pasta: wat is wat?

Er zijn zoveel verschillende soorten pasta: maar wat is nu wat?

Conchiglie (schelpen)
Kleine, holle pasta.

Ditali
Kleine, holle buisjes.

Farfalle

Pasta in de volrm van vlinders; de grote vorm heet farfalloni.

Fusilli
Korte pasta, in de vorm van een spiraal.

Gnocchi
Letterlijk betekent gnocchi ‘klontje’ en zijn kleine dikke hompjes pasta. Ze worden van aardappel of van tarwe gemaakt.

Penne
Korte buisvormige pasta, waarvan de uiteinden schuin zijn afgesneden.

Pipe rigate

Holle, gebogen buisjes met een geribbelde buitenkant.

Rigatoni
Korte buisvormige pasta, waarvan de uiteinden recht zijn afgesneden.

Linguine

Lange, platte macaroni die, afhankelijk van de breedte, linguine, bavette of trenette heet.

Macaroni
Lange pasta, die hol is.

Spaghetti
Misschien wel de bekendste pastasoort ter wereld. Lange, dunne pasta, die niet hol os Afhankelijk van de dikte heet deze deegwaren: fidelini of capellini, vermicellini, vermicelli of spaghetti.

Tagliatelle of fettuccine
Naast spaghetti een van de meest gebruikte pastasoorten. Smalle lintvormige repen heten tagliatelline, tagliatelle, fettuccine, brede heten fettuce.

Cannelloni
Holle buisjes van deeg om op te vullen.

Lasagne
Lasagne is er in twee soorten: groen en witte. Lasgne maakte u in laagjes; telkens een laagje lasagnevellen en een laagje vulling. Als u de vellen met de vulling bestrijkt en oprolt, maakt u er cannelloni van. 

Ravioli
Vierkante, met vlees of spinazie gevulde deegjasjes.

Tortellini
Deegringen die met allerlei groente, kaas of vlees gevuld kunnen worden en in verschillende grootte gekocht kunnen worden. 

Tortelloni
Deegjasjes in de vorm van een halve maan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.