Redactie
Redactie Culinair nieuws 29 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Q&A met Gordon Ramsay: “paleo & vegan vind ik een pain in the ass”

Een van onze favoriete culinaire magazines (en websites) is Bon Appétit. Zij deden een supersnelle Q&A met Gordon Ramsay. Dit waren zijn opvallendste antwoorden.

Beschrijf je maaltijd bij Noma in één woord. (volgens René Redzepi van Noma haatte Ramsay het, red.) 
Intrigerend.

Mayonaise of ketchup?
Absoluut ketchup.

Gebakken ei, een omelet, of roerei?
Roerei.

Van welke culinaire trend zou je willen dat -ie een langzame en pijnlijke dood sterft?
Schuim.

Wodka of gin?
Absoluut wodka.

Voor welk bekend persoon zou je graag eens koken?
Hillary Clinton.

Wat zou je voor haar koken?
Iets dat authentiek en rijk is, met een saus met veel rode wijn. Bijvoorbeeld lekker gesmoorde short ribs (spareribs van de koe).

Favoriete midnight snack?
Gebakken bonen, met chili flakes, knoflook, tabasco, extra hete saus. En dan op gegrild zuurdesembrood, met een eenden-ei erop, een laagje Parmezaanse kaas en dit alles gegratineerd onder de grill.

Michael Voltaggio van Ink.

Zou je liever een ober of een afwasser zijn?
Ik zou liever afwasser zijn. Krijg je minder bullshit te verduren.

Welke chefkok vind je inspirerend?
Michael Voltaggio van Ink.

Het stomste aan chefkok zijn is…
Elke keer als ik ga dineren, krijg ik twintig gangen op tafel, dus voel ik me net een gans. Helemaal vol. Ik ben daar dankbaar voor, maar soms wil ik gewoon lekker in een hoekje van een restaurant zitten en twee gangen eten. Als ik niet proef, lijk ik onbeleefd. Als ik het wel eet, willen ze feedback. Ik wil niet naar restaurants gaan om feedback te geven, ik wil gewoon mijn mond houden en genieten.

Het leukste aan chefkok zijn is…
Het imago van chefkoks is beter dan ooit tevoren. Chefs zijn tegenwoordig veel stijlvoller, en dat is spannend. Maar ik heb geen tatoeages.

Wat voel je bij het woord “glutenvrij”?
Pain in the ass.

Paleo?
Pain in the ass.

Vegan?
Pain in the ass. Ik ben allergisch voor alledrie.

Als je thuiskoks één ding kon vertellen, wat zou dat dan zijn?
Kom uit je comfort-zone.

Lees het volledige interview hier.

Beeld: Getty Images

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.