Trend in Londen: gehakt op toast

Gehakt op toast: het klinkt misschien gek, maar wacht maar tot je dit gerecht hebt geproefd! Het is in ieder geval een must-try in restaurant The Quality Chop House in Londen, waar mensen er speciaal voor langskomen.

De plek waar het The Quality Chop House is gehuisvest, biedt al sinds 1869 ruimte aan restaurants. Het inpireerde chef Shaun Searley om klassieke gerechten nieuw leven in te blazen. Daarvoor gebruikt hij lokale ingrediënten.

Zijn gerecht van gehakt op toast lijkt misschien simpel – op het oog heeft het wel iets weg van de Amerikaanse Sloppy Joe – maar de bereiding én de smaak is specialer.

So this picture has kinda gone viral. Let me clarify a few things. 1. There's nothing wrong with mince on toast. 2. It's posher than beans or cheese or eggs and we eat loads of that. 3. Salad is a terrible idea. 4. The bread choice is odd, a sensible slice of white would suffice. 5. I wouldn't trust anyone who said they wouldn't eat it. 6. Get brown sauce on it. #mince #viral #toast #minceontoast #classicfood #english #beef #shepherdspie #nosalad

A post shared by RPCo (@reubenspeopleco) on

Zo maken ze gehakt op toast

Ze roosteren een plak zuurdesembrood van goede kwaliteit in vet van het vlees dat ze gebruiken in het restaurant. Het gehakt – dat ze uiteraard zelf draaien – wordt langzaam gegaard in rode wijn, runderbouillon, ui, wortel en tomaat. Dat moet echt wel een paar uur sudderen, aldus de chef.

Het resultaat is zacht gestoofd gehakt, boordevol smaak. Ze serveren het óp de toast, met een groene salade ernaast.

In onderstaande video kun je zien hoe ze het gerecht bereiden:

Reageer op artikel:
Trend in Londen: gehakt op toast
Sluiten