Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: dit restaurant in NYC serveert een fantastische zomerse misosoep

Restaurant Nakamura in New York bedacht een zomerse misosoep die je koud (!) eet. Bovendien bevat de soep alle smaken die zo goed passen bij de zomer: zoet, zuur en pittig. En dan is deze misosoep ook nog eens helemaal vegan en supergezond!

Lekker fris

De soep van Nakamura heeft een extreem romige structuur. Niet van room, maar van de misopasta die wordt gebruikt.

Ook zitten er crunchy elementen in, zoals koele reepjes komkommer en radijs (trouwens niet zomaar radijs, maar de allermooiste: watermeloenradijs, die we ook wel kennen als Japanse red meat radijs). Nog een geheim: sap van yuzu voor wat extra frisheid.

zomerse misosoep

Zo maken ze ‘m

In de basis gaat witte miso, saké en mirin. Daarna nog rode miso en awase miso, die de soep wat dikker maakt. Die miso is op smaak gebracht met geraspte appels en lente-ui.

Er gaan ook noodles in deze misosoep en de chef geeft nog een tip: als je noodles koud serveert, kun je ze het beste twee keer zo lang koken. Dat is omdat noodles wat stugger worden zodra ze afkoelen. Na het koken worden ze gekoeld met ijs.

Zo maak jij ‘m

Over de noodles gaat een misosaus van ongezoete sojamelk en misopasta. Ook krijgt de zomerse misosoep nog een kick met een beetje huisgemaakte chili-olie en pasta van sichuan pepers. Nog een toffe tip van de chef: mix wat granola door de chili-olie voor een crunchy topping. Dat gaan we thuis ook doen!

Zelf maken? Hier vind je het recept. Geniet ervan met een glaasje saké.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.