Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 9 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: deze patissier maakt zelf KitKats

Heb je weleens goed naar een KitKat gekeken? Deze volop verkrijgbare candybar zit namelijk even een tikkie ingewikkelder in elkaar dan je zou denken. Dat ondervindt de patissier in deze video ook, als ze zelf KitKats probeert te maken. Een super vermakelijke video!

Zelf KitKats maken

Het lastigste deel van zelf KitKats maken: dat superdunne, knapperige wafeltje namaken dat in een KitKat zit. Het duurt een paar dagen en talloze pogingen tot Claire eindelijk een wafel heeft gemaakt die overeen komt met die in een KitKat. Met dank aan een wafelijzer, bedoeld om ijshoorntjes mee te maken.

Daarna moeten de wafeltjes worden gestapeld, met chocolade ertussen. Claire maakt een vulling van donkere chocolade voor tussen de laagjes wafel. Ze snijdt ze in reepjes, waarvan ze er vier tegen elkaar aan legt, om die kenmerkende KitKat-vorm te krijgen.

zelf KitKats maken

Chocolade temperen

Maar daarna begint de volgende uitdaging: chocolade temperen. Claire wil de KitKats omhullen met melkchocolade en gebruikt daarvoor een mal. Ze gaat voor een methode waarbij ze een deel van de chocolade smelt en dan een ander deel toevoegt om de temperatuur naar beneden te brengen.

Ook niet heel makkelijk blijkt het om de homemade KitKats vervolgens te verdelen in twee losse reepjes. Snijden met een mes zorgt ervoor dat de chocolade breekt, maar als ze het mes eerst verhit met een gasbrander, lukt het wél. Daarna ‘lijmt’ ze die weer aan elkaar met 4 tegelijk, met gesmolten chocolade. Het kost wat zweetdruppeltjes en héél veel tijd, maar dan heb je ook wat: ambachtelijke, huisgemaakte KitKats.

zelf KitKats maken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.