Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 8 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Alsham Delights in Amsterdam vergaap je je aan zoetigheden uit het Midden-Oosten

Ben je dol op zoetigheden uit het Midden-Oosten? Dan moet je naar Alsham Delights in Amsterdam. Hier vind je de prachtigste baklava, maamoul en andere Arabische koekjes en zoetigheden hoog opgestapeld. Via de webshop kun je supermooie dozen met de sweets bestellen, om cadeau te geven.

Alsham Delights

Onlangs schreven we nog over Maison Aleph in Parijs. Terwijl we zonder het te weten al die tijd een eigen patisserie met Arabische zoetigheden hadden in Amsterdam!

Hier krijg je hartjes in je ogen terwijl je naar enorme torens vol baklava, Arabische koekjes en andere zoetigheden staart. De winkel is onlangs heropend en heeft nu naast een winkelgedeelte ook een zitgedeelte waar je een kopje koffie of thee kunt drinken.

Alsham Delights

Syrische zoetigheden

Alsham Delights heeft trouwens een bijzonder verhaal. De eigenaren van de winkel zijn patissiers uit Syrië. Op de vlucht voor de oorlog in hun thuisland, kwamen zij in Nederland terecht. Net als heel veel andere Syriërs met een vergelijkbaar verhaal natuurlijk.

Omdat zij de smaken en vooral de zoetigheden uit hun thuisland missen én om Nederlanders kennis te laten maken met de rijke (eet)cultuur uit hun thuisland, openden ze in 2017 Alsham Delights. Al dat lekkers wordt elke dag vers gemaakt, naar familierecept.

En heb je het idee dat al die hapjes mierzoet zijn, dan is het goed om te weten dat die van Alsham Delights een stuk minder zoet zijn dan je misschien gewend bent. Het geheim: minder suikerwater en meer noten. Daardoor komt de pure smaak van de ingrediënten beter naar voren.

Alsham Delights

Van baklava tot maamoul

Natuurlijk vind je hier baklava, maar bijvoorbeeld ook maamoul: brosse, meestal maanvormige koekjes met een zachte vulling van walnoten, dadels of pistache. Maar ook engelenhaar met cashewnoten, of sweets met kokos, witte chocolade en noten.

En wil je een keer iemand een bijzonder culinair cadeau geven? In de webshop van Alsham Delights bestel je prachtige dozen, gevuld met verschillende soorten baklava.

Alsham Delights is 7 dagen per week geopend, meestal tot 20:00 uur. Kijk op de site voor de openingstijden.

Alsham Delights
Alsham Delights
Alsham Delights
Bron: Alsham Delights

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.