Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 31 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: dit eet je bij Central in Lima (Peru), het 6e beste restaurant ter wereld

Central Restaurante in Lima (Peru) wordt tot één van de beste restaurants ter wereld gerekend. Menig foodie gaat op culinaire bedevaart naar Lima, speciaal voor dit restaurant. Want wat chef Virgilio Martínez hier doet, is héél bijzonder. In deze video van MUNCHIES zie je wat Central zo uniek maakt.

300 Ingredients, 1 Tasting Menu, World’s 6th Best Restaurant

Chef Virgilio Martínez is dedicated to sourcing, archiving, and serving native Peruvian ingredients at Central in Lima, which has been voted one of the world’s 50 best restaurants. In this episode of Immersed, Virgilio takes us through a typical day at Central, where he investigates and integrates indigenous ingredients into the menu of contemporary Peruvian cuisine.

Wat maakt Central zo bijzonder?

Dat de keuken van Central zo uniek is, komt mede door de enorme biodiversiteit in Peru. Je hebt er de hoogvlakte van de Altiplano, het berggebied van de Andes, het regenwoud van de Amazone en dan ook nog de kust, waar het koude water vanaf Antarctica langs komt zetten. Dus zowel vis, vlees als planten zijn hier goed vertegenwoordigd.

En chef Virgilio maakt er een sport van om ál die inheemse Peruaanse ingrediënten op te sporen en te documenteren. Hij zoekt naar de mooiste aardappels in de gekste kleuren en prints (Peru zou over zo’n 2500 aardappelrassen beschikken), maar ontdekte bijvoorbeeld ook arapaima: een zoetwatervis uit de Amazone. Ook kushuru: een bacterie uit het drasland verwerkt hij in zijn gerechten. Die combineert hij met verschillende maissoorten en fruit uit de jungle.

Virgilio Martinez van Central Restaurante

Eten bij Central Restaurante

Virgilio: “We werken met ongeveer 315 ingrediënten. De kans is groot dat je 70% daarvan nog nooit eerder hebt gegeten”, zegt hij. Het doel van de chef is dan ook om jou eten voor te zetten dat je je 20 jaar later nog kan herinneren.

Ook heeft de chef er een dagtaak aan om alle ingrediënten die hij ontdekt te catalogiseren. Virgilio: “voor ons én voor alle generaties die na ons komen.”

Meer over de beste restaurants ter wereld:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.