Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 16 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Hail’s Soft Serve in Maleisië serveert softijsjes met pit

Hail’s Soft Serve in Maleisië serveert softijs in heel veel kleuren en smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van softijs met theesmaak? Of met roze peper?

We kennen allemaal het softijsje van het lokale winkelcentrum: net een klodder badschuim op een piepschuim hoorntje, eventueel met spikkeltjes of nougatine.

Dat je echt iets tofs (en lekkers!) kan maken van softijs, bewezen de mannen van Big Gay Ice Cream in Amerika al. Maar in Maleisië kunnen ze er ook wat van!

Een extreem softijsje met heel veel toppings

Hail's Soft Serve

Softijs met thee

Bij Hail’s Soft Serve voegen ze thee toe aan het mengsel voor hun softijsjes. Zo kun je hier matcha-softijs eten en chocoladeijs met Earl Grey.

Andere smaken: citroentaart, rode bonen (heel populair in Aziatische landen) met honing, palmsuiker, pandan en rozensiroop.

Ondanks de felle kleuren van de ijsjes, wordt er wel gewerkt met natuurlijke kleurstoffen. Bloemetjes zorgen bijvoorbeeld voor de blauwe kleur van het palmsuiker-ijsje. En het groene pandanijs maken ze door échte pandanblaadjes te laten trekken in het mengsel voor hun softijs.

Hail's Soft Serve

Zwarte hoorntjes

Als je al een keuze hebt kunnen maken uit zo veel smaken, zijn de toppings aan de beurt. Bijvoorbeeld: zoute karamelpopcorn, groene thee-marshmallows, kruimels van groene thee-cake en stukjes chocoladecake.

 

De hoorntjes zijn ook bijzonder: gitzwart door de toevoeging van houtskool, met een beetje zeezout.

Death by sugar

Kan het je niet zoet genoeg zijn? Dan kun je hier ook complete desserts bestellen. Torens van chocoladewafels met softijs, donuts met softijs en fruit, of een pavlova met lemon curd, room, bessen en marshmallows van biet. Zo creatief was softijs nog nooit.

Hail’s Soft Serve vind je in Kuala Lumpur, Maleisië.

Hail's Soft Serve

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.