Redactie
Redactie Inspiratie 24 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Een enorm succes: de knotsgekke softijsjes van Big Gay Ice Cream

De ijssalon met de bijzondere naam Big Gay Ice Cream is een doorslaand succes in New York. Werkelijk iedereen wil hier ijsjes eten. Maar waardoor komt dit immense succes?

Big Gay Ice Cream begon in juni 2009 als een foodtruck. Ze verkochten softijsjes in de meest uiteenlopende smaken, al rondrijdend door The Big Apple. Het concept was tof en destijds erg vernieuwend: ze twitterden hun locatie door, fans konden vervolgens naar de desbetreffende plek komen.

De initiatiefnemers, Doug Quint en Bryan Petroff, begonnen hiermee mede de trend van rijdende ‘keukens’. Maar hun ijswagen werd zo’n succes dat ze in 2011 moesten uitbreiden naar een winkel, en later in 2012 nog eentje.

Het woord ‘gay’ in de naam heeft met twee dingen te maken: de twee eigenaren zijn een stel, en natuurlijk betekent gay ook ‘vrolijk’. Wat geen vreemde benaming is, want van de kleurrijke en diverse toppings op de ijsjes wordt iedereen blij.

De smaken bij Big Gay Ice Cream zijn fab, en dat is ook waarom de keten zo’n succes is. Gekke combinaties en goddelijke smaken met een gekke naam. Zo heb je de Salty Pimp: vanille-ijs met dulce de lechechocolate chips en zeezout. Of de Cocone: vanille-ijs met kokosrasp en kerrie. Of wat dacht je van de Mexican Affo ‘gay’ to? Die bestaat uit pittige warme chocolademelk, vanille-ijs, slagroom, cayennepeper en chocoladevlokken.

Er zijn nu twee winkels in New York, in de East Village en West Village. Eind deze zomer opent een derde winkel in Los Angeles en er komt een vierde aan in Philadelphia. Hopelijk komen de mannen later ook naar Europa toe. We kunnen niet wachten!

East Village
125 East 7th Street (between 1st Avenue & Avenue A)

West Village
61 Grove Street (at Seventh Avenue South)

Downtown Los Angeles
124 West 9th Street, Los Angeles (einde zomer 2014 geopend)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.