Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Video's 3 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

4 x de beste warme chocolademelk in Londen

Filmpjes over de Londense food scene, we love them! De stad heeft namelijk zóveel lekkers te bieden. En hoewel we al aardig wat plekjes kennen, valt er ook voor ons nog veel te ontdekken. De reporters van Insider doen dat gelukkig af en toe in onze plaats, zoals in deze video. Daarin proeven en oordelen ze over de beste chocolademelk van de stad.

The Best Hot Chocolate In London | Best Of The Best

Insider went to the most talked-about and viral hot chocolate spots in London, but which one is truly the best of the best? The contenders are Chin Chin Labs, Said Dal 1923, Mamasons, Dark Sugars.

4 x de lekkerste chocolademelk in Londen

Team Insider selecteerde voor hun chocolademelk-test vier zaakjes die héél lekkere chocolademelk serveren. En dan bedoelen we niet de standaard warme melk met cacaopoeder, maar aparte, knap bedachte creaties met zorgvuldig uitgezochte chocolade. De kandidaten:

1. Dark Sugars

Dark Sugars is een gespecialiseerde chocolatier in de hippe wijk Brick Lane. Naast truffels en chocoladeparels in te gekke smaken kun je hier ook terecht voor een gigantisch lekkere chocolademelk. Die bereiden ze met een dikke pasta van chocolade die gemengd wordt met gestoomde melk en afgewerkt wordt met een wolk schuim en geschaafde chocolade in drie soorten.

De Insiders vinden dat deze chocolademelk een ‘real kinda sense of drama‘ heeft, dankzij de royale hoeveelheid chocoladekrullen die voor je neus overheen je drankje worden geschaafd. Ook niet onbelangrijk: de chocolade heeft een heel aangenaam bittertje.

That moment when your hot chocolate arrive #joysindarksugars Photography @tanyakrot

685 Likes, 90 Comments – Dark Sugars (@darksugars) on Instagram: “That moment when your hot chocolate arrive #joysindarksugars Photography @tanyakrot”

2. Said Dal

Messy en spectaculair: zo ziet de chocolademelk van Said Dal eruit. Want voordat er nog maar sprake is van chocolademelk inschenken, krijgt je kopje eerst een douche van gesmolten chocolade in drie soorten.

De chocolademelk die je vervolgens krijgt ingeschonken is van een pure chocolade met een vleugje hazelnoot. Een beetje Nutella-achtig en met een dikkere consistentie dan je gewend bent!

Contemporary art ☕️ ?????? ???????? ??? ?????????? ??????????????????????????? ?ℍ?ℙ ?ℕ??ℕ? ? www.said.it ?

538 Likes, 14 Comments – ???? ??? ???? (@saiddal1923) on Instagram: “Contemporary art ☕️ ?????? ???????? ??? ?????????? ??????????????????????????? ?ℍ?ℙ ?ℕ??ℕ? ?…”

 

3. Mamasons

Mamasons is in zekere zin een beetje de vreemde eend in de bijt. Hier maken ze de chocomelk immers niet met chocolade, maar met Ube, de Filipijnse variant van (paarse) zoete aardappel. Die vullen ze aan met witte chocolade en Ube-slagroom.

Het resultaat is een mierzoet drankje waarvan je net moet houden. En of je er nu van houdt of niet: de Mamasons chocolademelk is in ieder geval de minst chocolatey van dit rijtje.

Start your Monday on a sweet one with our deliciously-made Ube Hot Coco ??⁠ #maginhawa #mamasonsdirtyicecream⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #foody #londonfoodie #toplondonrestaurants #londonfood #filifooduk #sendfoods #dessert⁠ #london #foodporn #sarap #lutongpinoy #filipinocuisine #eatspilipinas #foodgrammerph #filipinofood #forkspoonmanila #filipinofoodmovement #pinoyfood #pinoyfoodie

594 Likes, 19 Comments – MAMASONS DIRTY ICE CREAM (@mamasonsdirtyicecream) on Instagram: “Start your Monday on a sweet one with our deliciously-made Ube Hot Coco ??⁠ #maginhawa…”

4. Chin Chin Labs

Chin Chin Labs is een tof zaakje dat gerechten serveert die je nergens anders kan krijgen. Wij schreven al eerder over hun fantastische ijs, maar ze hebben ook een signature hot chocolate om u tegen te zeggen.

De chocolademelk wordt gemaakt van bittere chocolade die afgetopt wordt met een gigantische marshmallow. Hier is het belangrijk om die twee goed te mengen zodat het zoete van de marshmallow goed in balans is met de bittere chocolade.

 

MELLOW SUNDAY ❤️*?Chin Chin Labs, London _____________________________________ #toastedmarshmellow #hotcocoa #chinchinlabs #chinchinlabssoho #londonfood #soholondon #londoneatlist #bestoflondon #infatuation #yelplondon #whitneyinthecity #whitneyinlondon

104 Likes, 4 Comments – Whitney in the City (@whitneyinthecity) on Instagram: “MELLOW SUNDAY ❤️*?Chin Chin Labs, London _____________________________________ #toastedmarshmellow…”

En the winner is… 

Zonder al te veel discussie waren de reporters het erover eens dat Chin Chin Labs toch wel de allerbeste chocolademelk serveert. Het was nog even twijfelen tussen die en de variant van Said Dal, maar die moet het toch doen met een tweede plek, omdat die toch net iéts te zwaar op de maag was.

Je weet waar je moet zijn!

Meer over Londen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.