Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 6 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Winehouse SOMM: een relaxte wijnbar met topwijnen van een topsommelier

Winehouse SOMM is misschien wel de beste wijnbar van Amsterdam-West. Zo, die fietsen we er meteen even in. Wijnprofessor Harold Hamersma is in ieder geval lyrisch over deze wijnbar. En als we naar het culinaire cv van eigenaar Sascha Holzkämper kijken, zijn we ook onder de indruk: Beluga**, Bord’Eau* en later zelfs Gordon Ramsay in Londen.

Eerst de wijn, dan het eten

Bij SOMM draait het dan ook first and foremost om wijn. Normaliter is het andersom. Er staan ruim 60 wijnen op de kaart. Sascha gaat samen met jou op zoek naar de wijnen die passen bij jouw smaak.

En blief je daar wat bij, dan is er een 4, 5 of 6 gangen menu, gekookt door de Franse chef van SOMM. Het zijn pure, klassieke gerechtjes met een stoer randje. Denk aan tijgergarnalen, varkenswang in rode wijnsaus, of kabeljauw met lardo. Het menu wisselt regelmatig, afhankelijk van de producten van het seizoen.

Het menu van Winehouse Somm

Heerlijk terras

Met zo’n top cv van de eigenaar zou je denken dat het een sjieke boel is, bij SOMM. Niet is minder waar. Het is een relaxte, toegankelijke zaak waar de eigenaar ook gerust zelf de keuken induikt. En waar je als het even kan net iets te lang op het terras blijft hangen.

Het is dan ook vanuit passie en liefde dat eigenaar Sascha deze zaak wilde openen. SOMM is voor iedereen en ook als je gewoon alleen even wat wilt komen drinken, kun je hier terecht. West boft maar met zo’n fijne stek.

Het adres van Winehouse SOMM:

Baffinstraat 1, Amsterdam

Openingstijden: woensdag en donderdag vanaf 16:00 uur, vrijdag t/m zondag vanaf 17:00 uur. 

Winehouse SOMM in Amsterdam
Het terras van wijnbar SOMM

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.