Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 1 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: deze pizza uit Rome eten de Italianen als ontbijt, lunch en diner

Ben jij zo dol op pizza dat je het als ontbijt, lunch én diner kunt eten? Do as the Romans do, want de pizza’s van pizzeria Forno Campo De’ Fiori in Rome zijn precies daarvoor bedoeld!

Aan verslaggever Lucas van Eater de zware taak om deze pizza’s uit Rome van Forno Campo De’ Fiori te proeven. Hij ontdekt (in bovenstaande video) dat deze pizza even andere koek is dan het type pizza dat wij hier vaak eten. Het zijn flinterdunne pizza’s die ont-zet-tend simpel zijn. Ook bijzonder: de pizza’s worden dubbelgeklapt meegegeven, zodat je ze makkelijk wandelend opeet.

pizza uit Rome

Do as the Romans do

Het draait bij deze pizza’s om simpliciteit, hand in hand met ingrediënten van een kwaliteit van jewelste. Je eet hier bijvoorbeeld een doodeenvoudige pizza met courgette, of de Pizza Rossa met enkel tomatensaus, olijfolie en een snuf zout. “Alsof je een hele goede tomaat eet”, aldus Lucas.

De Pizza Bianco is zo mogelijk nóg simpeler: pizzadeeg wordt met de hand gevormd tot een langwerpige pizza. Daarna wordt het bestreken met goede olijfolie en bestrooid met zout. Daarin komt de kwaliteit van de pizzabodem pas echt tot zijn recht.

Wil je ze zelf een keer proeven? Goed idee! Je vindt Forno Campo de ‘Fiori aan de Vicolo del Gallo 14 in Rome.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.