Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dessertrecepten 29 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Op je bucket list: deze ‘wood fired custard’ uit Australië

Het is een soort Pastéis de nata, maar dan met een zwartgeblakerde korst: de ‘wood fired custard’ van restaurant Ester in Australië. Hier geven ze een wel hele bijzondere twist aan dit Portugese custard-taartje en garen ze ‘m in een houtoven…

Één van de hipste restaurants van Australië

Bij Restaurant Ester in Australië hebben ze er een handje van om dingen op te laten gaan in vlammen. Het restaurant beschikt dan ook over een fikse houtoven, waar de meeste gerechten in worden bereid. Van oesters tot aan pork belly en aubergines.

Daarbij is Ester ook nog eens één van de hipste restaurants van Australië, gelegen in Chippendale: een voorstadje van Sydney. Het restaurant verschijnt in topnoteringen in restaurantgidsen, krijgt lovende kritieken van de pers en heeft beroemde (culinaire) fans als René Redzepi en Dan Hunter van restaurant Brae.

wood fired custard
Bron: Ester

Wood fired custard

Maar even terug naar die houtoven. Want daarin bereiden de chefs van Ester een wel heel bijzonder dessert: wood fired custard. Letterlijk vertaald: houtgestookte vla. Maar dat is het natuurlijk niet! In plaats daarvan maken de chefs hun versie van Pastéis de nata: een zoet, Portugees pasteitje bestaande uit custard in een bakje van krokant bladerdeeg.

Het exemplaar van Ester krijgt daardoor een spannende zwartgeblakerde korst. Als we de kritieken op social media mogen geloven, zou het de beste pastéis de nata ever zijn…

Kijk voor meer info op de website van Ester.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.