Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Truffel, truffel en nog meer truffel bij Truffle Boutique in Amsterdam

Restaurants die zich specialiseren in één product? Daar worden we altijd nieuwsgierig van. En wanneer dat ene product truffel is, dan beginnen onze oren -en smaakpapillen- sowieso te klapperen. En laat Truffle Boutique aan de Amsterdamse Overtoom nou ook nog eens haar menukaart leiden door de truffels van het seizoen. 

Truffelmascarpone, truffelhoning en truffel op je baby broccoli. Voor de één overdadig, voor de ander de truffelhemel. Onze aandacht is in ieder gewekt.

Truffel

De truffel kennen we als een luxe product en werd langzamerhand steeds makkelijker te verkrijgen. Althans, er was een tijd -laaang geleden- dat er rijkelijk met truffelolie over brood, salades en andere gerechten werd gestrooid. Maar, wat bleek, in vele exemplaren zat precies nul truffel. Waar ook de Keuringsdienst van waarde achterkwam.

Enfin, we werden een stuk kritischer en dubbelchecken nu graag of er ook wel echt daadwerkelijk het échte werk aan te pas komt.

Seizoen

En dat is zeker het geval bij Truffel Boutique. Het menu bij de op de jaren 20-geïnspireerde zaak wisselt – net als de truffel – per seizoen.

Ook niet geheel onbelangrijk: truffelbehoeftes kunnen worden ingewilligd tijdens lunch, borrel én diner. Verwacht comfort food en seizoensgroenten overladen met truffel in al haar vormen en structuren.

Gerechten

Door naar wat we allemaal willen weten: wat staat er precies op de kaart? In de categorie lunch kun je je tegoed doen aan verschillende sandwiches zoals eentje met truffelhoning, brie en walnoten, maar wij worden vooral erg nieuwsgierig van de wentelteefjes van suikerbrood met frambozen en truffelmascarpone.

Meer zin in een tosti of salade? Ook die zijn goed vertegenwoordigd, allen uiteraard mét truffel. In de categorie borrelsnack is de popcorn met geschaafde zwarte truffel en parmezaan vooral favoriet. En voor het avondeten valt er in alle categorieën genoeg truffelwaardigs te delen.

Truffelgalore

Thuis aan de truffel? Truffel Boutique verkoopt ook eigen producten zoals haar truffelhoning.

Zin om zelf aan de slag te gaan, probeer dan eens deze truffelfrietjes met parmezaan, eiersalade met truffeltapenade, of deze roasted truffel-notencourgettes voor op de barbecue.

Je vindt Truffle Boutique aan de Overtoom 255h in Amsterdam 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.