Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

The Lion’s Head Brew Bar in Amsterdam: Duits bier & Afrikaans eten

De Zuid-Afrikaanse en Duitse keuken, die gaan toch helemaal niet samen? Nou, jawel hoor – en The Lion’s Head Brew Bar in Amsterdam laat dat perfect zien! Het stel dat de pub vorig jaar startte combineerde hun liefdes voor (en ervaring met) Duits bier en het eten in Kaapstad, en het resultaat liegt er niet om.

Nog op zoek naar een goede plek waar je niet alleen goed speciaalbier kunt drinken, maar ook gewoon een stevige, smaakvolle maaltijd kunt eten met een verhaal erachter? Dan is The Lion’s Head Brew Bar – brouwerij en gastrobar in één – in de Pijp waar je moet zijn.

Schweinshaxe bij The Lion's Head
Bron: The Lion's Head Gastro Bar via Facebook

Het menu bij The Lion’s Head Brew Bar

De menukaart is dan ook een combinatie van pubvoedsel zoals je dat gewend bent en echt Duitse en Zuid-Afrikaanse gerechten. Zo vind je op de borrelkaart niet alleen classic nacho’s en NYC style buffalo wings, maar ook biltong, de naam voor een Zuid-Afrikaanse snack van gedroogde reepjes vlees.

Op de dinerkaart staat de Lion’s Head Burger broederlijk naast ceviche, en vind je ook peri peri-kip uit Mozambique met gerookte groentesalsa. Toch liever nog meer vlees? Bestel dan de Schweinshaxe: geroosterde varkensknokkel op een bedje van zuurkool met een saus gemaakt van bier. O ja, en de opmerking dat je dat gerecht eigenlijk telefonisch moet reserveren, omdat je anders weleens de hond in de pot kunt vinden.

Afbeelding van The Lion's Head Brew Bar 1
The Lion's Head Gastro Bar via Facebook

Een echte pub

Ook het dessert mag er trouwens zijn: wat dacht je van huisgemaakt mint-purechocolade-ijs in een ice cream sandwich met wittechocoladesaus?

Dat alles eet je uiteraard met een Duits speciaalbiertje ernaast – of meerdere. De keuze is reuze! En The Lion’s Head Brew Bar is een echte pub, dus er is altijd wel iets te doen, of je nu voetbal wilt kijken of gewoon wilt borrelen met vrienden of collega’s. Goed bier, goed eten en een goede sfeer: blijer kun je ons niet krijgen.

Bron: The Lion's Head Brewing

Het adres van The Lion’s Head Gastro Bar & Brewery

Van Woustraat 34
1073 LN Amsterdam

De bar is op dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 17.00 uur en in het weekend vanaf 16.00 uur. Avondeten kan al die dagen van 18.00 tot 22.00, maar daarna kun je gerust tot middernacht nog blijven zitten. Reserveren doe je op de website.

Meer toffe cafés in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.