Redactie
Redactie Inspiratie 30 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Zuid-Afrikaanse Biltong: heerlijk gedroogd vlees

In Nederland komen we het weinig tegen, maar in veel landen wordt gedroogd vlees regelmatig gegeten als tussendoortje of snack. Zo ook in Zuid-Afrika: daar is Biltong al jaren immens populair.   

Als je ooit in Zuid-Afrika bent geweest, dan zal je Biltong vast hebben geproefd. Het gedroogde – vaak in reepjes gesneden – vlees kan je daar vrijwel overal krijgen en wordt gemaakt van rund-, antilopen- of zelfs struisvogelvlees.

Door het vlees eerst te marineren in kruiden (zoals koriander), zout en azijn en vervolgens te laten drogen, behoudt het vlees zijn natuurlijk smaak en krijgt Biltong zijn bijzondere textuur. Een echte Zuid-Afrikaanse specialiteit.

Biltong

In de Verenigde Staten kennen ze een soortgelijke snack: Beef Jerky. Deze Amerikaanse snack is in tegenstelling tot Biltong naast gedroogd ook nog gerookt. Ook bevat Biltong minder vet en de textuur is zachter. Heb jij één van beiden wel eens geproefd? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond.

Waar te koop?

Biltong is in Nederland bij enkele delicatessenwinkels en webshops verkrijgbaar. Of je maakt het zelf. Hier vind je bijvoorbeeld een goed recept.

Biltong

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.