Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 4 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

The Birdhouse in Amsterdam: bowls en toast

Paradijsvogels opgelet: we hebben een nieuw nestje voor jullie gevonden. Want onlangs opende The Birdhouse in Amsterdam (de Plantagebuurt): een fijne hotspot, pal tegenover Artis. En dat is precies waar dit restaurant zijn inspiratie vandaan haalde: de bonte vogeltuin van de overburen.

Als The Birdhouse de bedoeling had om het interieur op een volière te laten lijken, dan is dit wel een héél mooie volière. Het design is waanzinnig strak, maar toch ook warm en sfeervol. Het heeft botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten. Denk aan een gouden bar, groene muur met print van vissenschubben en een zee aan groene planten.

Het vermelden waard zijn de vogelkooien achter de bar, die dienstdoen als planken. Én ook fijn: er is een joekel van een binnentuin.

The Birdhouse Amsterdam
Bron: The Birdhouse

Bowls & toast

Maar wat eet een paradijsvogel zoal bij The Birdhouse? Dat vat chef Dylan Waterman krachtig samen: Everything in bowls. The rest on toast. Dat wil zeggen: bowls met gerechten uit de wereldkeuken en uiteenlopende soorten toast. Waarvan een groot deel zowel voor ontbijt, lunch en diner verkrijgbaar is.

Ontbijt hier bijvoorbeeld met een lekkere breakfast bowl met chocolade, pinda, mango & quinoa of met rijst, zwarte bonen, avocado, tomaten, feta & ei. Is toast meer je ding? Er is natúúrlijk avocado toast, met gepocheerd ei en kiemen, maar ook met pekingeend, honing, mosterd en notensla. De tartaar op toast mag ook niet ontbreken: die krijg je hier met truffelmayonaise en paddenstoelen.

toast The Birdhouse

Get in the bowl

Wat de rest van de bowls betreft, kun je alle kanten op. Ga voor dahl met linzen, pompoen en kokos, een rice bowl met ossenhaas in XO saus en paksoi en sluit af met een zoete bowl zoals The Birdhouse ‘Pink flamingo’ chocolate dream. Met – zo gokken wij – heel veel chocolade. Dan fladder je daarna voldaan weer terug richting de stadsjungle.

The Birdhouse

The Birdhouse is 7 dagen per week van 07:00 tot 23:00 uur geopend voor ontbijt, lunch en diner. Reserveren kan online.
Plantage Middenlaan 46
1018 DH Amsterdam

bowl The Birdhouse
The Birdhouse restaurant

Meer bowls

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.