Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Inspiratie 3 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… culinaire hotspots van Portland, deel 1

Een restaurant met een Michelinster vind je er niet. Toch is Portland één van de meest culinaire steden ter wereld. Nergens vind je namelijk zoveel restaurants, bars, urban wineries, foodtrucks en -carts bij elkaar. De hoogste tijd voor Culy’s Joyce om Portland weer eens te bezoeken!

Een paar jaar geleden ontdekte ze de stad voor het eerst. Die reis maakte zo’n indruk dat Joyce besloot terug te gaan. Om een paar ‘golden oldies’ opnieuw te bezoeken. En (natuurlijk) een paar nieuwe hotspots te ontdekken.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

Portland cartopia

Downtown classics

Bovenaan de wishlist: Blue Star Donuts en Multnomah Whisk(e)y Library in het centrum van de stad. Beide nog steeds up and running. Sterker nog: going very strong.

Net als de collectie drank bij de Whisk(e)y Library. Zeker 1600 flessen whisk(e)y staan opgesteld langs de langste wand. En aan de andere zijde vind je nog eens 400 flessen andere soorten sterke drank.
De keuze is dus nog altijd reuze. Maar ook als je kiest voor een classic Old Fashioned word je in de meest bijzondere bar downtown niet teleurgesteld…

Whisky Library

Volwassen snoepen

Aan de overkant van de straat vind je (gelukkig nog steeds) de lekkerste donuts van de stad. Bij Blue Star Donuts verkopen ze gourmet donuts for adults. En dan moet je denken aan smaken als: Bourbon, Basil and Blueberry, Cointreau & Crème Brulee of Buttermilk Old Fashioned.
Blue Star Donuts is inmiddels uitgebreid naar zeven vestigingen in de stad. En twee in Californië. Wij zijn dus niet de enige fans!

Bluestar Donuts hotspots Portland

Kaas!

Amerikanen staan niet echt bekend om hun kaas… maar daar wil Chizu graag verandering in brengen. Bij deze kaasbar (een beetje ingericht als een sushibar) kies je zelf wat je lekker lijkt. Of je laat je verrassen. Met bijvoorbeeld een plank vol kaas uit Amerika. Stiekem toch heel erg lekker!

Portland

Go North!

Ook in het Noorden van Portland – in 2014 een opkomende buurt – is er niet veel veranderd. Nog altijd vind je hier Taqueria ¿Por Que No? en The Meadow op Mississippi Avenue.

Wat ons betreft is Taqueria ¿Por Que No? de beste Mexicaan van de stad. Voor een paar dollar eet je een taco en in het weekend is er een brunch menu. Maak je dish af met een horchata of margarita en je kan er weer helemaal tegen.

Maedow Portland

Zomaar in een straat in South East Portland, bevindt zich het meest bijzondere winkeltje van heel Oregon. The Meadow (zo klein… als je niet weet dat het er zit, loop je er voorbij) verkoopt voornamelijk zout. En je kunt het zo gek niet bedenken, ze hebben het. Van fleur de sel tot Himalaya zout en alles wat ertussen zit.

Maar er is meer. Helemaal achter in de winkel – naast een kleine collectie wijn en vermouth – staat een kast vol cocktail bitters. Zoveel hebben wij er nog nooit bij elkaar gezien. Volgens de verkopers is het niet meer dan logisch dat deze bitters hier staan. Ze hebben namelijk dezelfde functie voor cocktails als zout voor eten; ze zorgen voor smaak. Wij zijn verkocht!

Slow coffee

Even snel een taco scoren en dan uitbuiken terwijl je langs interessante bitters (voor in je cocktail) wandelt, is dus nog altijd een optie. Maar nu kun je die fijne wandelroute op deze straat uitbreiden met een heerlijke pour over.

Jory Coffee

JORY Coffee is the place to be als je van een slow coffee houdt die met grote precisie wordt gezet. De koffiebonen worden gewogen, op de juiste stand gemalen en dan met filter en al in een supersonisch apparaat geplaatst.

Warm water wordt met precies de juiste snelheid over de gemalen boontje gegoten. Zelfs het ‘even laten bloemen’ is meegenomen in dit proces. Beter gezet krijg je je bakkie pleur in Portland niet!

Ook naar Portland? Check ook www.travelportland.com voor goede (reis)tips!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.