Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 19 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Suzie’s en Van Aken in Oegstgeest: fine dining en taarten van een culinair powerkoppel

Zet een patissier bij een topchef en je krijgt een culinair powerkoppel. En met zo’n powerkoppel hoeft het je niet te verbazen dat daar een pracht van een restaurant uit voortvloeit. Dat restaurant heet Suzie’s en Van Aken en zit in Oegstgeest. Op slechts een klein stukje rijden vanaf Leiden.

Suzie’s en Van Aken is een tof fine dining restaurant waarbij patissier Suzanne van Haaster en topchef Tom Van Aken aan het roer staan. Ah, dat verklaart dus die naam!

De sfeer in het restaurant

Het interieur in het restaurant doet een beetje denken aan dat van een eigentijdse koffiebar. Denk: veel houten meubels, knusse designstoelen en vetplanten all over.

De zaak straalt gezelligheid en laagdrempeligheid uit. Daarnaast staat het restaurant bekend om de hartelijke bediening van leading lady Suzanne en haar partner Tom met hun team.

eigenaars suzie's en van aken
Bron: Facebook Suzie's en Van Aken

Verfijnde gerechten

Ga je een avond uit eten in dit restaurant, dan kun je je verheugen op meerdere gangen uit een verfijnde keuken. De chef-kok en patissier werken uitsluitend met producten waarvan zij de herkomst kennen.

Dat uit zich in pure ingrediënten die vol van smaak zijn en zich perfect lenen tot de creatieve uitspattingen van het culinaire duo. Hij doet de voor- en hoofdgerechten, zij de desserts en taarten op bestelling. Klinkt als een dream team! 

Suzie's en Van Aken in Oegstgeest
Bron: Suzie's en Van Aken

Menu bij Suzie’s en Van Aken

Hier kun je terecht voor menu’s bestaande uit 3 tot en met 6 gangen. Prijzen liggen hierbij tussen de € 37,- (voor een driegangenmenu) en de € 100,- (voor een 6 gangen all-in menu).

Qua voorgerechten staat er een interessante combinatie van buikspek, krab, kokos, mango en codium (zeewier) op het menu (maar ook opties als shiitake, japanse coquille of kalfzwezerik). Bij de hoofdgerechten staat er een gerecht met tamme eend, pistache, rabarber en sinaasappel tussen (maar ook de rogvleugel met kerrie en courgette springt in het oog) en als dessert kun je je onder meer verheugen op een combinatie met pecan, whisky, dragon en crème fraîche. Spannend!

Suzie's en Van Aken in Oegstgeest
Bron: Suzie's en Van Aken

Een originele kaart met een hartelijke bediening en een knus interieur? Wij zijn verkocht.

Adres en openingstijden Suzie’s en Van Aken

Geversstraat 63A
2341GC Oegstgeest

Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17:30 uur. Reserveren kan via de website

Meer hotspots in Zuid-Holland?

gerecht van bij Suzie's en Van Aken
Bron: Homepage Suzie's en Van Aken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.