Redactie
Redactie Restaurants 29 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Stadsbakkerij Broodt is dé bakker van Eindhoven (met héérlijke warme croissants)

Elke stad, plaats, gemeente of dorp heeft zijn eigen bakkers. In Eindhoven is Stadsbakkerij Broodt the place to be voor knapperig brood, warme croissants en heerlijke gebakjes. 

De bakkerij werkt op kleine schaal en bakt met biologische ingrediënten, desem in plaats van gist en geen onnodige ingrediënten. Ze willen het zo eenvoudig mogelijk houden, om zo tot de beste smaak te komen. Ook doen ze het merendeel van de handelingen met de hand.

Leuk is dat de winkel is opgericht door Dido van Klinken, die ruim 20 jaar geleden afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Die passie voor design zie je ook terug in de bakkerij, omdat ze ruimte bieden aan jonge ontwerpers en kunstenaars voor het exposeren van hun werk.

Look at this beauty #bread

29 Likes, 0 Comments – Giulia Soldati (@giuliaasoldati) on Instagram: “Look at this beauty #bread”

Eten & drinken bij Broodt

Naast de verschillende broden, gebakjes en meer, ben je er ook meer dan welkom om ter plekke te genieten van al het lekkers. Neem plaats aan de leestafel, op de zachte bank of op het terras en bestel een belegde boterham, soep of salade.

Uiteraard kun je jezelf ook verwennen met lekkere taartjes, quiche, croissants of een straf kopje koffie.

Broodt is maandag tot en met zaterdag vanaf 08.00 geopend. Kijk op de website voor het volledige assortiment van de bakkerij en het menu van het zitgedeelte. 

 

Meer hotspots in Eindhoven?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.