Restaurant Benz at Kazerne in Eindhoven: op naar de Michelinster

Pas 24 jaar is hij, de Zweedse chef Rasmus Olander, maar toch werkte hij al bij zowel Kommilfoo* in Antwerpen als Geranium*** in Kopenhagen. Samen met sous-chefs Nik Tonglet (die ervaring opdeed bij onder andere The Fat Duck Restaurant*** in Berkshire, Engeland) en Mark Groenendaal staat hij in de keuken van restaurant Benz, het nieuwe restaurant van designconcept Kazerne in Eindhoven. Hier barst het van de ambitie.

Brandweerspuit

Kazerne bevindt zich in het gebouw dat, je raadt het al, vanaf 1825 één van de eerste marechausseekazernes van Nederland was. De aangrenzende industriële loods is al enkele jaren geopend als expositieruimte, horecagelegenheid (er zit al een Italiaanse bar/restaurant) en sinds kort ook hotel. Deze maand werd ook de gerenoveerde monumentale kazerne geopend.

Het pas geopende tweede restaurant, Benz at Kazerne, zit in het koetshuis van de voormalige kazerne, dat van 1923 tot 1952 door de brandweer werd gebruikt. Het restaurant is zelfs vernoemd naar Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, die de bijnaam D’n Benz droeg. Houden we wel van, een beetje geschiedenis.

Afbeelding van restaurant Benz in Eindhoven

Het menu bij restaurant Benz in Eindhoven

Maar waar we nog veel meer van houden, is eten. En dan zijn we bij Benz op de goede plek! Het fine dining-restaurant werkte met een table d’hôte-concept, wat inhoudt dat weinig plekken zijn (30, om precies te zijn) en er een vast menu is (in dit geval van 6 gangen). Ruim van tevoren reserveren dus.

De gerechten worden beïnvloed door de Scandinavische keuken: seizoensgebonden en waar mogelijk lokale producten, op een verfijnde manier bereid. Licht doch aards, zoals ze het zelf omschrijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van makreel met IJslandse yoghurt en komkommer of kabeljauw met hazelnoot?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Benz at Kazerne (@benzatkazerne) op

Op naar de Michelinster

En dat alles van enorm hoge kwaliteit: chefkok Olander zei al eerder tegen het AD dat hij wil verrassen op het gebied van smaken, texturen en technieken en eigenlijk wel als doel heeft een Michelinster te behalen. We zijn benieuwd!

Het adres van Benz at Kazerne:

Paradijslaan 6
5611 KN Eindhoven

Restaurant Benz is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 18.00 uur. Reserveren kan online of telefonisch.

Meer restaurants in Eindhoven:

Curious which flavors our ‘culinary rockers’ are bringing to #Eindhoven? Light, delicate and earthy. Rasmus Olander, Nik Tonglet and Mark Groenendaal know how to harmoniously balance this apparent contradiction. Try it for yourself. Table d’hôte, 5 dishes, 12 servings, 74 euro. Book your table here: http://bit.ly/BookAtBENZ #benzatkazerne #kazerneehv #homeofdesign #rasmusolander #niktonglet #markgroenendaal #nordiccuisine #scandinaviancuisine #thisiseindhoven #gastronomy #finedining #chefsofinstagram #newrestaurant #designrestaurant #designhotels #designhotelsmember #winedinedesign

21 Likes, 1 Comments – Restaurant Benz at Kazerne (@benzatkazerne) on Instagram: “Curious which flavors our ‘culinary rockers’ are bringing to #Eindhoven? Light, delicate and…”

Reageer op artikel:
Restaurant Benz at Kazerne in Eindhoven: op naar de Michelinster
Sluiten