Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 13 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

KookaBarra: een bijzondere eetbar in het centrum van Utrecht

Zelf kiezen wat maar ook hoeveel je eet en drinkt: dat kan bij de spiksplinternieuwe eetbar KookaBarra in Utrecht. Op de plek waar tot voor kort het geliefde L’Ami Jac zat, breiden de eigenaren van restaurant Héron hun nest uit met een nieuwe vogel.

Een eetbar – of in sjiek Frans bar á manger: wat is dat precies? Er staan bij KookaBarra 10 tot 12 kleine gerechtjes op de menukaart. En daarmee mag je zelf mixen en matchen.

Gewoon even één of meerdere kleine gerechtjes eten bij je wijntje of biertje? Kan. De hele avond tafelen? Kan ook. En eigenaren Joyce Bielderman en Victor Stukker helpen je natuurlijk bij het uitzoeken.

KookaBarra

Wij missen nog iets in Utrecht… Een eetbar. Help ons via CrowdAboutNow mee om KookaBarra, bar à manger op te zetten en die eetbar komt er! Op de Burgemeester Reigerstraat

Geen vreemde vogels

De twee zijn geen vreemde vogels in Utrecht: je kent ze al van Héron, dat superleuke restaurantje aan de Schalkwijkstraat. Joyce is daarbij Culy’s razende reporter. Met crowdfunding hebben ze niet alleen hun eerste restaurant weten te realiseren, maar nu ook KookaBarra.

Het tweetal miste namelijk nog een leuke eetbar in Utrecht: een plek waar je binnen kunt wandelen voor een lekker drankje en waar je verschillende gerechten kunt eten. Zoet, vlees, vis, vega: jij kiest. De gerechten zijn het verlengde van wat je bij Héron al kon proeven. Dat betekent veel lokale producten en ingrediënten, die ze dikwijls zelf plukken.

KookaBarra
KookaBarra

Het menu: zelf mixen & matchen

Eet er wijting met ossenstaartvinaigrette en palmkool, raapjes met crème fraîche, mierikswortel en postelein of runderlende met saus van gerookte poon en rammenas.

Liever alleen een barhapje bij je glaasje wijn? Ook dan word je blij van de opties. Wat dacht je van boerenkool met gerookte eidooier of varkenshuid met kruidenzout en tomatenmarmelade?

Ook wat je hier drinkt is trouwens verrassend: zuivere wijnen, bieren gemaakt met wilde gisten en huisgemaakte dranken als kombucha’s, waterkefir en sappen op basis van thee en reducties uit de keuken. Te gek!

KookaBarra Utrecht
KookaBarra

Het adres van KookaBarra

O ja, die naam nog even: die is net als Héron geïnspireerd door een vogel. Je kent misschien de Kookaburra wel, een Australische lachvogel? Juistem.

Burgemeester Reigerstraat 29
3581 KK Utrecht

KookaBarra is geopend op woensdag, donderdag & vrijdag vanaf 17:00 uur. Zaterdag & zondag vanaf 15:00 uur. Reserveren kan online.

Meer leuke restaurants in Utrecht:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.