Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 24 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… island food bij Hula Hula in Amsterdam

Tot voor kort konden wij ons nog niet zo heel veel voorstellen bij island food. Nou goed dan, pokébowls, maar daar blijft het dan ook zowat bij. Hula Hula bracht daar verandering in. Dit restaurant in aloha-stijl opent 5 juli de deuren en wij mochten alvast gaan voorproeven. Pas maar op, want het belooft tropisch heet te worden in onze hoofdstad.

We wisten dat het een restaurant op de Lijnbaansgracht in Amsterdam zou zijn, dat er tropical island food zou geserveerd worden en dat er aan tiki cocktails geen gebrek zou zijn. Verder wisten we ook dat Hula Hula het nieuwe concept is van de uitbaters van de Chin Chin Club en dat onze magen knorden.

Hula Hula Amsterdam

De Hula Hula vibe

Tropisch, warm en exotisch: need we say more? Dat is de vibe die er in Hula Hula heerst, en dat voel je vanaf moment één. Met een bloemenkrans die om onze nek gedrapeerd werd, werden we begeleid naar ons tafeltje. Of we misschien een welkomstcocktail wilden? Absoluut.

Het licht in de zaak is warm, aan bamboe en riet geen gebrek en overal duiken schelpen, bloemenpatronen en paradijsvogels op. Een Westerse kopie van een Hawaïaans bloemenfeest kan misschien al gauw een beetje kitch worden, bij Hula Hula weten ze de klasse erin te houden.

Hula Hula

Cocktails en voorafjes

Inmiddels werden de welkomstdrankjes ons toebedeeld: Exceptional Daiquiri met William George Rum, limoen en suiker. Complimenten aan de barman, want dat was lékker. Qua eten bestond de keuze uit een menu met vlees en vis of een volledig vegan menu. We kozen voor dat laatste en kregen een lekker broodje als vooraf met een goed op smaak gebrachte kikkererwtenpasta en rode peper.

Kort daarna kregen we een limoen geserveerd met een garnituur van pimientos, komkommer, groene bonen, passievrucht en kaki. Gewoon om zo van het limoentje af te likken. Friszurig en een beetje spicy, precies waar je op een tropische dag naar snakt.

drankjes bij Hula Hula Amsterdam

Menu bij Hula Hula

Het menu dat daarna volgde bestond uit vier gangen van kleinere, verfijnde porties. Onze eerste gang bestond uit een pokébowl, al verzekeren we je dat dit een pokébowl 2.0 was. De topping bestond uit watermeloen, edamame, tempeh, avocado en salsa verde. Klassieke toppings, zien we je denken? Hula Hula gaf er een eigentijdse twist aan.

Ook de gangen daarna (groene asperges met groene tomaat en wieren en een vegan bloemkoolrisotto met bundelzwam) waren heerlijk. Als toetje een tropische fruitsalade, die mocht natuurlijk niet ontbreken.

Samengevat? Island food gaat prima hand in hand met fine dining. Toch is de vibe in het restaurant (dat ‘s nachts trouwens een club zal worden) laid back en ongedwongen. En met die exotische temperaturen van de laatste dagen is de opening op 5 juli méér dan welkom.

Adres Hula Hula

Je vindt Hula Hula aan de Lijnbaansgracht 161 in Amsterdam.

Meer hotspots in Amsterdam?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.