Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 14 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Bij Arzu in Rotterdam rijkt je pancake stack tot aan de hemel

Als je gek bent op pannenkoeken, is Arzu in Rotterdam zeker een plek voor op je (waarschijnlijk ellenlange) lijst. Dit all-day-breakfast tentje in Rotterdam Noord is in een paar jaar ontzettend populair geworden. Van opening tot sluit is het tentje vaak tot de nok toe gevuld met lekkerbekken. En dat verbaast ons niks, want alles ziet eruit om spontaan verliefd op te worden.

Arzu begon vijf jaar geleden haar bedrijf met het maken van foodbars (op basis van chocolade en noten). Je vond haar op marktjes en festivals, maar ondertussen heeft ze al ruim twee jaar haar eigen plek in Rotterdam Noord waar je niet alleen foodbars kunt eten, maar ook terecht kunt voor een kop koffie en een goede lunch. Van pannenkoeken bijvoorbeeld.

Arzu in Rotterdam Noord

In het rauwe Rotterdam Noord vind je meer en meer toffe spots waar je kunt aanschuiven voor een goed portie eten of een lekkere kop koffie. Arzu is daar één van. Begin 2017 opende de zaak en inmiddels is deze niet meer weg te denken op de Rotterdamse Bergweg. Met een heerlijk terras in de zon is het de perfecte plek voor je zondagse ontbijtje als de zon schijnt, maar ook binnen kun je fijn zitten.

Pancakes

Arzu is begonnen met het maken van foodbars, maar ondertussen maakt ze veel meer dan dat. En het zijn met name goed vullende pannenkoeken in verschillende smaken die de menukaart van Arzu sieren. Er zijn 17 verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, savory and sweet.

Opvallend zijn de shawarma pancake stack, met plantaardige, jalapeño en homemade yoghurtsaus, en de Turkse atom pancakes, met jonge kaas, Turkse worst en salami.

Liever zoet? Dan heb je aan de populaire red velvet pancakes meer dan genoeg. Maar ook de Oreo variant (met brownie pancakes) is een goede stiller van je zoete trek.

Wie zegt dat pancakes persé zoet zijn? Vanaf 1 april staan er maar liefst 5(!) nieuwe savoury pancakes op de kaart. Onze HUMUS is daar één van. Een overheerlijke stack met humus gemixt met de bekende pittige Arzu spread, worteltjes en komkommertjes. Afgemaakt met -niet te missen- avocado?✨ Nog 2 dagen aftellen…. Wie kan niet wachten? #ilovearzu

354 Likes, 49 Comments – Arzu (@arzurotterdam) on Instagram: “Wie zegt dat pancakes persé zoet zijn? Vanaf 1 april staan er maar liefst 5(!) nieuwe savoury…”

Het duurt nog heel even en dan is het lente; they say….. Een stack pancakes laat de tijd voorbij vliegen; they say………??‍♂️?‍♀️☔️

310 Likes, 33 Comments – Arzu (@arzurotterdam) on Instagram: “Het duurt nog heel even en dan is het lente; they say….. Een stack pancakes laat de tijd voorbij…”

Ook lekker: bij Arzu maken ze zelf hun eigen caramelsaus. En als je daar een extra scheut van over je pannenkoeken wilt gieten, kan dat gewoon. Op elk tafeltje staat namelijk een goed gevulde fles die je ongelimiteerd over je eten kunt gieten (en waar je je lunch dus wel mee doorkomt).

OREO FOODBARS??♥️ €2 per stuk. Tip: snijd de foodbars in stukken en deel uit! Lekker voor bij de koffie en een handige traktatie??? – #foodbars #foodbar #oreocookies #oreo #arzuthefoodbarsupplier #rotterdamfoodie #rotterdamfood #rotterdamhotspots

334 Likes, 40 Comments – Arzu (@arzurotterdam) on Instagram: “OREO FOODBARS??♥️ €2 per stuk. Tip: snijd de foodbars in stukken en deel uit! Lekker voor bij de…”

Overheerlijke foodbars

Voordat je bij Arzu de deur weer uitloopt, kun je het eigenlijk niet laten om nog wat lekkers mee te nemen uit de vitrine vooraan in de lunchroom. Die ligt namelijk helemaal vol met foodbars die zijn gemaakt van allerlei lekkers (noten, chocolade, kokos – en dan niet in a healthy way). 

Als ik een suggestie mag doen: ga zeker niet de deur uit zonder de kokos- en tiramisubar te hebben geproefd. Maar er liggen meer dan 20 varianten in de vitrine, dus waarschijnlijk sta je nog wel even te twijfelen.

Adres Arzu Rotterdam

Arzu Rottedam is gevestigd aan de Bergweg  209a in Noord. Je kunt er elke dag terecht voor een lekker portie pancakes. De exacte openingstijden van het all-day-breakfast restaurant vind je op de website.

Uit eten in Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.