Sophie Fleur Jongebloed
Sophie Fleur Jongebloed Restaurants 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in Maastricht: Smullies (van de patissier van Beluga Loves You*)

Blote benen en pistache-ijs, in Maastricht zijn ze er klaar voor. Chef-kok Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You* opende er vorige maand Smullies, een ijssalon waar het ijs om te likken is en de patisserie vrolijkmakend.

Servais Tielman is een echte horeca-ondernemer, in 2018 nam hij Beluga over van Van Wolde, in 2020 kwam daar Flavourz by Servais bij (een streetfood concept), en nu is daar Smullies, als kers op de taart. Letterlijk, want hier draait alles om zoete versnaperingen.

Foto: Serge Technau

Big Boy Macarons en dromen om van te Smullies

Deze macarons zijn natuurlijk voor iedereen! Alleen boy, wat zijn ze groot.

Jonathan van Kleij (25) proefde de macarons tijdens zijn bijbaan bij Beluga Loves You (BLY) toen hij Hotel Management studeerde. Hij vond de macarons zó lekker dat hij er een overtuigde businesscase van maakte voor zijn eindscriptie. Servais en compagnons waren enthousiast en besloten het concept te realiseren, maar dan inclusief ijssalon.

Foto: Serge Technau

Eclairs, eclairs… eclairs!

Servais Tielman: “Sinds de opening hebben we een vliegende start gemaakt met veel enthousiaste reacties en rijen voor de deur. Het wisselende assortiment wordt ambachtelijk gemaakt van topkwaliteit ingrediënten. Naast de befaamde Big Boy Macaron waar het allemaal mee begonnen is, is er een keur aan patisserie zoals eclairs, madeleines, luxe gebak, taarten en bonbons. Allemaal kleine kunstwerkjes en een lust voor het oog.

De dagelijkse leiding van Smullies is in handen van Jonathan van Kleij en Loes Cordewener. Mijn focus blijft bij mijn restaurants BLY en Flavourz by Servais. Bij Smullies zorg ik voor de culinaire inbreng, zoals het bedenken van smaken en creëren van nieuwe lekkernijen. Dat doe ik samen met de chef-patissier van Smullies, Carlo Lennarts.” 

Foto: Serge Technau

Midden-Oosterse touch

Hmm ijs met rozenwater en framboos, dat doet ons denken aan dit recept. Jonathan van Kleij: “Naast traditionele smaken zoals vanille en chocolade zijn er wisselende specials. In de openingsweken kregen we enthousiaste reacties op de roze rubychocolade met framboos en rozenwater, op de gekarameliseerde witte chocolade met rozemarijn en op het ijs van zoute popcorn.

Ook de milkshakes zijn onderscheidend. Veel mensen bestelden de shake met Oreokoekjes en chocolade. We werken samen met ijsmeester Eric Gadema. Hij brengt zijn expertise in, bedenkt samen met Servais de smaken van onze specials en zorgt voor de ijsproductie.”

Smullies op de fiets

Binnenkort wordt er ijs uit de ijsfiets ‘gescoopt’ én groot nieuws: volgende maand krijgt Smullies een tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Boschstraat in Maastricht. Loes Cordewener: “Daar gaan we voornamelijk ijs en patisserie verkopen.” 

Het adres van Smullies:

Frankenstraat 198, Maastricht

Smullies is het hele jaar door geopend van woensdag tot en met zondag. De openingstijden variëren met de seizoenen en met het weer.

Bij café Sjiek in Maastricht eet je Limburgse gerechten van de allerleukste bordjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.