Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Op avontuur: dineren en overnachten in de buitenlucht bij restaurant Bohiem

We weten eigenlijk allemaal wel dat tripjes eigenlijk de állerleukste cadeautjes zijn. Wil je echt eens goed uitpakken, reserveer deze zomer dan bij restaurant Bohiem. Bij dit buitenrestaurant in de Flevopolder zijn de steekwoorden: intiem diner, open lucht, vuur en lokale en wilde ingrediënten. Daarna overnacht je in een luxe tent. Kortom: dat belooft één groot culinair avontuur te worden.

Buitenrestaurant

Vanaf mei kookt restaurant Bohiem iedere zaterdag en zondag een 5 gangendiner in de buitenlucht voor maximaal 28 gasten. Koken op open vuur, koud- en warm roken, garen in de grond, koken met klei en fermenteren: in de buitenkeuken van Bohiem worden toffe kooktechnieken toegepast.

Leveranciers en producten komen zoveel mogelijk uit de streek, zo werkt het restaurant samen met wildplukker Edwin Flores en komt het lamsvlees van Clemens Oudegroeniger. Kruiden komen dan weer uit de moestuin.

Chef’s Table met Freek van Noortwijk

Zo worden er gerechten gecreëerd als mosselen gebrand met dennennaalden, gerookte boter-jus, gefermenteerde bleekselderij en lavas-olie. Of lamsschouder uit de kuil met eigen jus, gepofte aubergine, schapenyoghurt en krokant korianderzaad.

En alsof dat nog niet alles is: elk laatste weekend van de maand komt chef Freek van Noortwijk negen gangen koken tijdens een Chef’s Table-sessie.

Restaurant Bohiem
Bron: Bohiem

Klein avontuur

Het diner bij Bohiem start om 18:00 uur aan lange tafels, rond 21:30 is er een naborrel bij het kampvuur. Daarbij worden rokerige cocktails geserveerd of voor de liefhebber van alcoholvrij: kombucha, limo’s en thee van wilde kruiden.

Om 23:00 uur duik je je luxe tweepersoonstent in en eenmaal weer uit de veren kun je aanschuiven bij het ontbijt.

Om 11:00 uur is het uitchecken geblazen en verlaat je de idylle, voor de terugtocht naar huis. Met als het goed is de mooie herinneringen van een klein avontuur op zak.

Waar is dat restaurant?

Vorig jaar bevond restaurant Bohiem zich in de Veluwse bossen, dit jaar is er een nieuwe locatie. Over het adres van Bohiem wordt nog een tikkie mysterieus gedaan: dat volgt pas bij reservering. We weten in ieder geval dat het “ergens in de Flevopolder” is en dat het op een “betoverende locatie” is.

Een arrangementje richting het culinaire buitenparadijs kost € 230,- euro per persoon inclusief een vijfgangendiner, overnachting in een luxe tweepersoonstent en ontbijt (alleen per tweetallen te boeken). De kosten voor een plekje aan de Chef’s Table van Freek van Noortwijk zijn € 295,- p.p.

Vanaf 13 mei t/m september gaat Bohiem elke vrijdag en zaterdag los. Reserveren kan alvast via de site.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.