Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De hotdoctopus 2.0, visburgers en frozen cocktails bij het nieuwe Sjefietshe al Paso

Misschien ken je ze wel van hét broodje dat viraal ging: de hotdoctopus. Of van hun gelukzalige kookboek, de lovende recensies of natuurlijk de onovertroffen ceviches. Restaurant Sjefietshe is inmiddels niet meer weg te denken uit de Amsterdamse horeca. Hebben wij even goed nieuws: deze week is Sjefietshe al Paso geopend. En dat betekent nóg meer van al dit lekkers.

Net geopend: Sjefietshe al Paso

De naam van de nieuwste parel van Sjefietshe kan vrij vertaald worden naar Sjefietshe to-go, al dekt dat niet de volledige lading. Dat was trouwens wél het geval toen Sjefietshe tijdens de lockdown al een tijdelijke al Paso opende voor zowel afhaal als bezorgservice. Diende toen het schuifraam als afhaalloket; met de huidige permanente locatie worden dingen grootser aangepakt.

Sjefietshe al paso
Bron: Sjefietshe al Paso

Cocktails & ceviches

Bij de nieuwe al Paso kan afgehaald worden, maar ook is er plek om te blijven eten en drinken. Met zo’n tien zitplaatsen en een klein terras zal dat – in tegenstelling tot bij de originele Sjefietshe – voor de gelukkigen niet een lange avond tafelen betekenen, maar een blik op de kaart en je weet genoeg: dit wordt lastig kiezen.

Bij Sjefietshe in Amsterdam eet je goddelijke ceviche op z’n Amsterdams

Menu

Naast de terugkomst van maar liefst 4 verschillende visburgers, pronkt er namelijk ook een nieuwe en exclusief bij al Paso te verkrijgen hotdoctopus op het menu. Mét krokante chorizo en ansjovismayo.

Op drankgebied stelt het team ook hier weer niet teleur: de focus bij Sjefieteshe al Paso ligt op frozen cocktails, wat dacht je bijvoorbeeld van een frozen pina colada?

Sjefietshe al Paso
Bron: Sjefietshe al Paso

Samenwerkingen

Ook leuk: bij deze nieuwe vestiging van Sjefietshe staat er elke maand een nieuwe burger op het menu, ontstaan uit een samenwerking met een andere bevriende partij. In het huidige menu is dat een visburger in samenwerking met Local Dealer, namelijk met jalapeño, miso en shiso, en in november staat er een op de planning met Patron, inclusief cocktail.

Kortom: genoeg redenen om binnenkort wat gerechten thuis óf ter plekke te proberen.

Het adres van Sjefietshe al Paso:

Marathonweg 8H
1076 TE Amsterdam

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag vanaf 17:00 (geen reserveringen). Check de website voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.