Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Secret Garden in Amsterdam: Nikkei cuisine mét een hoop verrassingen

Soms zijn er restaurants die uit het niets – verrassing – de deuren openen. Het tegenovergestelde gebeurt bij Secret Garden. We zagen een mysterieuze en vooral grootste campagne de social kanalen overnemen, wat vragen opriep: is het een nieuw kledingmerk? Een museum? Maar niets is minder waar, het blijkt wel degelijk een restaurant te zijn, mét geheime tuin. Vandaar die naam Secret Garden dus.

Secret Garden in Amsterdam

Met een ware campagnevideo gooiden Secret Garden hun teaser kort geleden de wereld in, vergezeld door zinnen als ‘Patience is bitter, but the fruit is sweet… We promise you our garden will be worth the wait.’

Dus wisten we al snel: een conceptueel restaurant is aanstaande. Inmiddels is Secret Garden geopend en zijn de eerste interieurbeelden gedeeld. Dat ziet er groots en gelikt uit in ieder geval.

Het team

Het is duidelijk: Secret Garden is opgezet door een team die dit niet voor het eerst doet. Het is namelijk de nieuwste triomf van horecaondernemers Roy en Mike Poppes, telgen uit de familie Poppes dus – die inmiddels zo ongeveer de helft van de horeca op het Rembrandtplein bestieren.

Geïnspireerd door multidisciplinaire zaken op wereldse locaties als New York, Dubai en Londen gaan ze met dit exemplaar voor internationale allure. Verwacht meerdere ruimtes met daarin een grote cocktailbar, live entertainment en uiteraard een geheime binnentuin. Een gehele avond plezier dus.

Het menu

Door naar waar het natuurlijk om draait: het menu. Secret Garden kenmerkt zich door Nikkei cuisine, een kruisbestuiving tussen de Peruaanse en Japanse keuken. De keuken wordt geleid door Jeroen Romanesko, bekend van onder andere sterrenrestaurant Lucas Rive. Op de kaart lezen we over oesters met yuzu-ponzu en komkommer, verschillende ceviches en tempura’s. Zo zijn we zijn erg benieuwd naar die van mais met Peruaanse chili-mayo en nori.

Maar ook gegrilde gerechten zoals rib-eye met chimichurri en crispy quinoa én zowel klassieke als creatieve desserts. Een variatie op de klassieke panna cotta bijvoorbeeld, deze keer met huacatay (Peruaanse zwarte munt), pandanijs en chocola. Je ziet: naast de Peruaanse en Japanse keuken maakt Secret Garden ook uitstapjes naar andere landen.

Secret Garden
Bron: Secret Garden / Facebook

Het adres van Secret Garden

Je vindt Secret Garden op:

Reguliersdwarsstraat 38-40

Amsterdam

Check de website voor meer info en openingstijden

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.