Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Soawapa in Utrecht vind je de lekkerste Thaise gerechten

In een zijstraatje van de populaire Twijnstraat en de Oudegracht in Utrecht zit een klein stukje onvervalst Thailand. We doelen op het Utrechtse Saowapa: een schattig, klein, Thais restaurantje waar je de lekkerste Thaise gerechten kunt eten én afhalen.

Eigenaresse Sarratuya Tiew werkte als cateraar en kreeg zó veel en zulke gróte opdrachten, dat ze besloot haar eigen Thaise restaurantje te openen. Denk aan populair Thais streetfood en zelfgemaakte drankjes.

Bron:

Thais streetfood

Sarratuya reist zelfs regelmatig af naar Thailand op zoek naar echte Thaise ingrediënten. Specifieke Thaise sauzen laat ze ter plekke maken en per boot naar Rotterdam verschepen. Daarmee maakt ze elke dag 5 verschillende authentieke Thaise gerechten. Via Facebook kun je spieken naar het menu van de dag.

Bij het schrijven van dit artikel kookte Soawapa bijvoorbeeld Som Tam Koeng Sod: Thaise papaya salade. Maar ook Pad Kie Mao (noedels met vlees, vis en Thaise basilicum). En Pad Prik Khing Kai: krokante kip in curry en Massaman Kai: Massaman curry met kip. Maar je eet er bijvoorbeeld ook heerlijke sticky rice met Thaise kip of pad thai.

Let’s go to the park

Voor tussendoor zijn er ook loempia’s en pasteitjes. En het blijft trouwens niet bij hartige gerechten alleen: er is ook zoet. Denk aan mango sticky rice, pandan cake met verse kokos. En wil je daar een bijzonder drankje bij, probeer dan de zelfgemaakte Thaise thee met melk.

Je kunt bij Saowapa neerstrijken voor een hapje en drankje of neem je gerecht mee voor thuis. Ook fijn: haal het af en eet je pad thai op in het park.

Saowapa is van woensdag t/m zondag geopend van 16:00 uur tot 21:00 uur.

Saowapa

Nicolaasstraat 1
3512 XD Utrecht

Meer restaurants in Utrecht

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.