Sail & Anchor in Antwerpen mag direct op je bucket list

Men neme een getalenteerde maître en een getalenteerde chef. Je plaatst ze samen in restaurant Oud Sluis, van sterrenchef Sergio Herman. Niet veel later openen ze in Antwerpen hun eigen restaurant: Sail & Anchor. Hier wil je eten!

Sail & Anchor

Chef Michael Yates (zijn naam zegt het al…) heeft bovendien een Britse achtergrond, wat hem in staat stelt om zijn eigen modern-Britse draai te geven aan de gerechten die hij bereidt bij Sail & Anchor. Er wordt gekookt met lokale producten en klassieke bereidingswijzen, die de chef opdeed in sterrenzaken.

Samen met Marijke Van Haecke – afkomstig uit het Belgische Brasschaat – is de chef voor anker gegaan in Antwerpen. Het restaurant ligt in de wijk Berchem, vlakbij het gelijknamige treinstation.

sail & anchor Antwerpen

Thee pairing

De lunch is à la carte en strekt van 1 tot 3 gangen. Het diner is een vast menu van de chef, dat je eventueel kunt uitbreiden met wijn pairing of zelfs thee pairing. Leuk! En wil je een geheel vegetarisch menu? Geen probleem: gewoon even aanvragen.

De gerechten veranderen mee met de seizoenen, maar om je een indruk te geven, kun je denken aan koolrabi met basilicum en gin. Of doperwten, morieljes en Cheddar. Asperges en huisgemaakte breasola. Lamsnek en lentegroenten. Of aardbeien sablé. Of sticky toffee pudding.

sail & anchor Antwerpen

Sunday Roast

Op zondag komen de Britse roots van de chef al helemaal tot hun recht: dan serveren ze hier een klassieke Sunday Roast. Op deze zondagse lunch kruip je met zoveel mogelijk vrienden en familieleden rond de tafel en worden er drie gangen geserveerd.

Begin met een Bloody Mary en verse oesters of charcuterie en vergaap je aan een mooie roast op tafel: een groot stuk picanha, buikspek, lentekip of lamsschouder bijvoorbeeld. Daarbij krijg je lichte, frisse groentegerechten.

sail & anchor Antwerpen

Lekker dagje Antwerpen

Tijd om dat dagje of weekendje Antwerpen nou toch eens te gaan vastleggen. Dan kun je meteen mooi van woensdag t/m zaterdag dineren bij Sail & Anchor. Op donderdag, vrijdag en zondag serveren ze ook lunch.

Reserveren kan door te bellen of door het contactformulier in te vullen op de site.

sail & anchor Antwerpen
sail & anchor Antwerpen
Bron: Sail & Anchor
Reageer op artikel:
Sail & Anchor in Antwerpen mag direct op je bucket list
Sluiten