Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg België 24 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Sail & Anchor in Antwerpen mag direct op je bucket list

Men neme een getalenteerde maître en een getalenteerde chef. Je plaatst ze samen in restaurant Oud Sluis, van sterrenchef Sergio Herman. Niet veel later openen ze in Antwerpen hun eigen restaurant: Sail & Anchor. Hier wil je eten!

Sail & Anchor

Chef Michael Yates (zijn naam zegt het al…) heeft bovendien een Britse achtergrond, wat hem in staat stelt om zijn eigen modern-Britse draai te geven aan de gerechten die hij bereidt bij Sail & Anchor. Er wordt gekookt met lokale producten en klassieke bereidingswijzen, die de chef opdeed in sterrenzaken.

Samen met Marijke Van Haecke – afkomstig uit het Belgische Brasschaat – is de chef voor anker gegaan in Antwerpen. Het restaurant ligt in de wijk Berchem, vlakbij het gelijknamige treinstation.

sail & anchor Antwerpen

Thee pairing

Het diner is een vast menu van de chef (à 70,- euro), dat je eventueel kunt uitbreiden met een wijn pairing. Ze hebben alles in hun wijnkelder: of je nou een liefhebber bent van natuurwijn of een lekker flesje open wil laten trekken. En wil je een geheel vegetarisch menu? Geen probleem: gewoon even aanvragen. Voor mensen die spontaan langs komen waaien, staan er dagelijkse specials op het krijtbord voor de deur.

De gerechten veranderen mee met de seizoenen, maar om je een indruk te geven, kun je denken aan koolrabi met basilicum en gin. Of doperwten, morieljes en Cheddar. Asperges en huisgemaakte breasola. Lamsnek en lentegroenten. Of aardbeien sablé. Of sticky toffee pudding.

sail & anchor Antwerpen

Sunday Roast

Op zondag komen de Britse roots van de chef al helemaal tot hun recht: dan serveren ze hier een klassieke Sunday Roast. Op deze zondagse lunch kruip je met zoveel mogelijk vrienden en familieleden rond de tafel en worden er drie fantastische gangen geserveerd.

Begin met een Bloody Mary (de beste die wij ooit hebben gedronken!) en verse oesters of charcuterie en vergaap je aan een mooie roast op tafel. Bijvoorbeeld een groot stuk picanha, buikspek, lentekip of lamsschouder. Daarbij krijg je een keur aan lichte, frisse groentegerechten. En o, die sticky toffee pudding van Sail & Anchor: de beste ooit.

sail & anchor Antwerpen

Lekker dagje Antwerpen

Tijd om dat dagje of weekendje Antwerpen nou toch eens te gaan vastleggen. Dan kun je meteen mooi van woensdag t/m zaterdag dineren bij Sail & Anchor. Op zondag serveren de Sunday Roast vanaf 12:00 uur.

Reserveren kan door te bellen of door het contactformulier in te vullen op de site.

sail & anchor Antwerpen
sail & anchor Antwerpen
Bron: Sail & Anchor

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.