Sergio Herman kookt: Sablé pistache, koffiecrème en granité

Sergio Herman, de culinaire Zeus van Nederland, kookte voor de Belgische televisiezender VTM een aantal lekkerste gerechtjes, die je goed thuis kunt namaken.

Dit keer hebben we voor de verandering een zoet gerecht: sablé pistache met koffiecrème en citrusgranité, waarbij sablé staat voor een zandkoekje. Jummie!

Zelf aan de slag? Dat is uiteraard mogelijk. Kijk bovenaan voor de shoppinglist en duik lekker de keuken in! Laat je overigens niet afschrikken door de lijst aan ingrediënten, want geloof ons: het is het volledig waard!

Jus van mandarijnen

  • Beetje vanille
  • Fijngesneden basilicum
  • Scheutje olijfolie
  • Sap van 3 mandarijntjes

Sablé pistache

  • 375 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 6 gram citroensap
  • 20 gram ei
  • 125 gram rietsuiker
  • 1,5 gram vanillesuiker

Citrusgranité

  • 400 gram citroensap
  • 250 gram rode pompelmoessap
  • 250 gram sinaasappelsap
  • 250 gram suiker
  • 200 gram vodka
  • 100 gram water

Koffiecrème

  • 65 gram eigeel
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4,5 gram koffiepoeder
  • 275 gram room
  • 50 gram suiker
  • 1/4 vanillestokje
Reageer op artikel:
Sergio Herman kookt: Sablé pistache, koffiecrème en granité
Sluiten