Redactie
Redactie Restaurants 30 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Het Arresthuis in Roermond: eten en slapen in een oude gevangenis

Dit is wel heel bijzonder: bij Het Arresthuis in Roermond kan je eten en slapen in een oude gevangenis. Je dineert midden tussen oude gevangeniscellen. Benieuwd?

Het gebouw waar Het Arresthuis is gevestigd, was de laatste anderhalve eeuw een gevangenis. In 2006 is dit veranderd en is het gebouw verbouwd. Met de nieuwbouw zijn wel de ommuring en tralies behouden waardoor het het echt nog uit ziet als een gevangenis.

Diamanz

Het restaurant waar het allemaal om draait in Het Arresthuis is Diamanz, waar chef Jeroen van Gansewinkel de touwtjes in handen heeft. Het restaurant omschrijft zichzelf als Frans, maar er wordt ook veel met Aziatische ingrediënten gewerkt.

Je kan er terecht voor een vier- tot zevengangen menu du chef (respectievelijk 52,50 en 74,50 euro), en er kan ook a la carte worden gegeten. Met de lunch kan je kiezen voor goede broodjes maar ook spannendere gerechten zoals salade van kalfstong, verrukkelijke ravioli of Thaise soep.

Frans meets Aziatisch

Tijdens het diner komen er hele verschillende gerechten langs. Zo staan er Aziatisch getinte gerechten op de kaart als tonijn met avocado en wasabi, of een dessert met citroengras, mango en kokosnoot.

Ook staan er gerechten op de kaart die je eerder in de klassiek Franse of zelfs Hollandse keuken zou verwachten. Zoals patrijs met zuurkool en bloedworst of een gerecht met Munster kaas, peer en stroopwafel. De kaart heeft voor ieder wat wils en de gerechten zien er stuk voor stuk heerlijk uit.

Kijk voor meer informatie op www.hetarresthuis.nl.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.