Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 19 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Bar/restaurant ROOST aan de Singel in Utrecht is dé plek om van je zomer te genieten

Zeg je zomer, dan zeg je terras. Gelukkig zijn restaurants het daar helemaal mee eens en zijn er zelfs hotspots die hier volledig op gericht zijn. En die je dan ook alleen in de zomer kunt bezoeken. Zoals ROOST aan de Singel, een zomerse ‘BBQ-bar’ aan het water die je in 5 minuten te voet bereikt vanaf Utrecht Centraal.

Bij deze gezellige plek in Park Paardenveld, die nu al voor de derde zomer op rij is geopend, kun je terecht voor lunch, diner of gewoon een goede borrel in de zon. En dat voelt echt als vakantie!

Afbeelding van ROOST aan de Singel in Utrecht eten 1

Het menu bij ROOST aan de Singel: gerechten van de braai

Bij ROOST wordt alles in een buitenkeuken bereid op een authentieke braai, een soort Zuid-Afrikaanse barbecue waarin geen kolen, maar hout brandt. De gerechten zijn dus lekker gegrild en gerookt – of er nu vlees, vis of vega centraal staat.

Kies bijvoorbeeld voor rumpsteak met rode ui en spicy chimichurri, of juist voor geroosterde bloemkool in tandoori met yoghurt. Of ga voor een gepekelde beefburger van de braai met cheddar, rode ui, bbq-mayo en jalapeños, of een vegan burger op basis van rode biet en wortel met kiemgroenten, tomaat en guacamole.

Naast burgers en spiesen van de BBQ kun je ook bowls bestellen, en met de lunch grilled sandwiches. De ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal.

Afbeelding van ROOST aan de Singel in Utrecht eten 2

Borrelen bij ROOST

Maar niet alleen voor lunch en avondeten kun je in het restaurant terecht: ook voor je vrijmibo (of domibo, of zamibo…) ben je er aan het goede adres. Of je nu een portie zoete aardappelfriet, bitterballen, Koreaanse sticky wings of nacho’s met cheddar, guacamole, sour cream en jalapeños bestelt – grote kans dat je niet eens meer aan die burgers toekomt. En kun je niet kiezen, dan kun je altijd nog gewoon voor de borrelplank gaan.

Voor ieder wat wils, kunnen we dus wel stellen. En voor ieder wat drinks, want je bent een zomerterras of je bent het niet. En heb je een borrel of etentje bij ROOST gepland, maar wordt dat grote zomerterras toch geteisterd door regen? Dan kun je altijd nog terecht op het overdekte terras of in de binnenruimte. Het is tenslotte niet zomaar zomer – het is en blijft zomer in Nederland.

Afbeelding van ROOST aan de Singel in Utrecht eten 3

Het adres van ROOST aan de Singel:

Paardenveld 1
3511 RD Utrecht

ROOST aan de Singel is in in de zomer op woensdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur, en bij mooi weer en op feestdagen ook op maandag en dinsdag. Actuele openingstijden vind je op hun Facebookpagina. Reserveren is niet mogelijk.

Meer restaurants in Utrecht:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.