Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 12 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Wiesen: gedurfde keuzes van de chef in Eindhoven

“Er worden hier hoge culinaire toppen gescheerd”, oordeelde de Michelingids onlangs over restaurant Wiesen in Eindhoven. Het restaurant kookt klassiek met wat wereldse invloeden en een modern jasje eroverheen. Het leverde ze die felbegeerde ster op.

Patron cuisinier Yuri Wiesen bestelde als klein jongetje altijd al de meest bijzondere gerechten van de kaart. Het resulteerde in een liefde voor koken en eten. Een uitgebreide leerschool later heeft hij zijn eigen restaurant: Wiesen. Ook daar vind je weer gedurfde keuzes van de chef. Van kikkerbillen tot een kaasgerecht.

Je hebt keuze uit het verrassingsmenu van de chef of het tapasmenu. Daarbij krijg je de meest speciale signatuur gerechtjes van de chef, aldus het restaurant. Maar je kunt ook zelf uit het menu vissen wat je lekker lijkt.

Wiesen restaurant

Kikkerbillen

Een greep uit de menukaart toont voorgerechten als Noordzee krab met filet Americain van kalf, avocado en luchtige tomaten sabayon. Of Weide kalf met Zeeuwse oester, zilte plantjes, oestermayonaise en Anna kaviaar. Én er zijn ook kikkerbilletjes: lekker klassiek met petit gris slakjes, prei, pommes mousseline en beurre blanc met look.

Wil je ‘t helemaal klassiek hebben, bestel dan ook de Pommes Tsarine als aperitief. Dit is een oldschool gerecht van aardappel met Royal Dutch Anna kaviaar.

Wiesen

Voor het hoofdgerecht zou je kunnen gaan voor geroosterde zeebaars met antiboise, venkel, fregola, olijf en botersaus met Pimenton. Of de Bresse duif met ganzenlever, jonge tuinboontjes, bonenkruid, morilles en champignon.

Wiesen restaurant

Van kaas tot éclair

Met kaas weten ze hier wel raad: neem een selectie kazen of een kaasgerecht. Zo kun je bijvoorbeeld lauwwarme Munster op je bord aantreffen met ganzenlever, macadamia en ahornsiroop.

Zoete toeten zijn er ook: bijvoorbeeld een éclair met witte chocolade, koffie, vanille en karamel of Riz condé (een rijstdessert) met abrikoos, witte chocolade en Tahiti vanille.

En voor de verstokte Dame Blanche-liefhebbers is de ‘Dame Blance Wiesen’ een no-brainer.

Je kunt bij restaurant Wiesen lunchen en dineren. Het restaurant is open van maandag t/m zaterdag tussen 12:30 en 14:30 en 17:30 en 21:30. Reserveren kan online.

restaurant Wiesen
Wiesen restaurant
Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.