Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 20 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eten op sterrenniveau bij Restaurant Pikaar in Hilvarenbeek (Brabant)

Het winnen van een Michelin Young Chef Award: een vliegende start van je verdere carrière, zou je denken. Tenzij er vlak daarna een eerste lockdown wordt afgeroepen. Tja, wat doe je dan? De 25-jarige chefkok Cas Pikaar wist ‘t wel: hij besloot een eigen restaurant te beginnen.

En zo geschiedde. De getalenteerde kok opende met vriendin Kelly in 2021 een eigen restaurant in Hilvarenbeek en doopte het Pikaar.

Niveau van een sterrenrestaurant

‘Licht op de maag, rijk aan smaak’, kopte de NRC recensie, nadat journaliste Hassnae Bouazza Pikaar voor een zondagse lunch had bezocht. Het restaurant mag dan (nog) geen Michelinster achter de naam plaatsen, de potentie is volgens Hassnae volop aanwezig.

En mocht je vrezen voor een stijve bedoeling; dan is dat nergens voor nodig volgens de journaliste:
“Wellicht dat het restaurant van deze week weifelaars over de streep kan trekken. Het is er eentje zonder intimiderende ster, maar wel met het niveau van een sterrenrestaurant en met redelijk toegankelijke prijzen.”

Stijl

Door naar het belangrijkste onderdeel: het eten. Want wat eet men zoal in een restaurant van iemand die in het bezit is van een Michelin Young Chef Award?

Als Cas Pikaar het omschrijft als “Een complex signatuur in haar eenvoud. Rijk, fris, prikkelend en gewaagd. Samen met mijn gedreven team zoek ik contrasten en grenzen op in smaak en balans.”, dan worden wij in ieder geval nieuwsgierig.

Gerechten

We lezen in het NRC over een amuse: gebrande Argentijnse garnalen met ei gegaard op 64 graden, een mousse van aardappelen en stukjes krokant gebakken aardappel en kunnen niet anders concluderen dat het starten van een eigen restaurant een zeer goed (en dapper) idee is geweest.

Voeg daar een voorgerecht aan toe van zacht gegaarde coquilles met pompoen, saus van beurre blanc en dashi, tempura van nori en wasabi en we willen niks anders meer.

En ook

Zo indrukwekkend als de gerechten klinken, zo sympathiek is de prijs-kwaliteitverhouding. Vier gangen voor 56 euro en een bijpassend wijnarrangement voor 28 euro zijn getallen die we niet vaak horen bij een kwaliteit als deze.

Haast je dus richting Hilvarenbeek. Dat is wat wij in ieder geval doen.

Het adres van restaurant Pikaar:

Vrijthof 27, 5081 CB Hilvarenbeek

Kijk om te reserveren en voor de openingstijden op de website van Pikaar

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.