Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 3 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Doyy in Eindhoven is een steengoed restaurant voor verfijning en genot

Doet het woord Doyy niet meteen een belletje rinkelen? Laat dat dan maar aan de chef van het gelijknamige restaurant in Eindhoven over. Door wat hij op tafel tovert, bewijst hij vanzelf dat Doyy synoniem is voor vervulling, tevredenheid en genieten.

Soms zijn dingen in het leven heel simpel en overzichtelijk. Dan volstaat het bijvoorbeeld om te zeggen: Doyy is gewoonweg een steengoed restaurant. Dat ís het namelijk ook, lees maar even mee.

Interieur restaurant Doyy
Bron: Homepage restaurant Doyy

Doyy in een notendop

Combineer een alleraardigste gastheer vol gastronomische passie met een creatieve chef de cuisine achter het fornuis en je krijgt… een topcombo. En da’s precies de succesformule die hier van tel is.

Achter het fornuis zorgt chef Cas Pikaar voor verrassende combinaties met het nodige Doyy-gehalte, voor de schermen is gastheer Yavuz your man om je de hele avond te doen genieten.

gerecht van restaurant Doyy
Bron: Homepage restaurant Doyy

De keuken bij Doyy

In de keuken staan creativiteit en verfijning centraal. Inspiratie wordt gezocht in de Franse, Aziatische en Midden-Oosterse keuken. De chef is naar eigen zeggen een perfectionist, maar da’s in dit geval positief.

Het resultaat is namelijk dat er op de kaart alleen perfect uitgebalanceerde gerechten staan waarbij zoet, zuur, bitter, zout en umami mooi in evenwicht zijn.

gerecht restaurant Doyy
Bron: Homepage restaurant Doyy

Het menu bij Doyy

Bij Doyy kun je zowel lunchen als dineren. Hierbij kun je zowel opteren voor een menu (signatuur- of keuzemenu) als een keuze maken uit het à la carte menu. Om je een idee te geven: bij het signatuurmenu kun je kiezen uit 3 tot en met 6 gangen met prijzen tussen de 37 en de 58 euro.

De gerechten zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Tussen de voorgerechten zit foie gras met biet en steranijs, bij de hoofdgerechten zit een hele kreeft a la plancha met knoflookboter en koppenschuim en bij de nagerechten zit een combo van kers, amandel, dragon en witte chocolade. De rest van de kaart is qua stijl in lijn met bovengenoemde selectie.

gerecht restaurant Doyy
Bron: Homepage restaurant Doyy

Signature Dish

Hun signature dishes? Kleine gerechtjes met kaviaar. Wel goed om te weten: op de kaart primeren gerechten met vis en vlees, wellicht niet ideaal voor vegetariërs. Maar verder lijken ze compleet in hun missie geslaagd om Doyy over te brengen bij het publiek. Sit back, relax en… geniet met al je zintuigen!

Adres en openingstijden Doyy

Hoogstraat 48, 5615 PR Eindhoven

Doyy is geopend van dinsdag t/m zaterdag open voor lunch en diner en op maandag alleen voor diner. Voor de exacte openingstijden, check de website.

Meer hotspots in Eindhoven

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.