Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Noord-Holland 1 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Bambu Kitchen & Bar in Haarlem pakt je in met Asian streetfood en cocktails

Het lijkt de combi van de eeuw: Aziatisch streetfood en cocktails. En terecht, want het is gewoon lekker. En als iets lekker is, dan is Culy er als de kippen bij. Het Aziatische restaurant Bambu Kitchen & Bar in Haarlem is zo’n vondst. Goede locatie, lekker eten en goed natafelen.

Bambu Kitchen & Bar in Haarlem

Streetfood vonden we altijd al lekker, maar het laatste jaar zijn de bites to share (of niet, natuurlijk) in een verrukkelijke opmars beland. Vinden wij niet erg, want het liefst eten we elke dag tom ka kai voor lunch en pad thai als diner.

Haarlem is een sfeervolle stad vol oude panden en mooie grachten. En met overheerlijke restaurants, waaronder Bambu Kitchen & Bar. Een plek waar we blij van worden! De menukaart staat vol Aziatische gerechten (dim sum! bao’s! gado gado! spekkoek!) en cocktails met een fruity twist. En alles tegen een fijne prijs.

Bambu Kitchen & Bar Haarlem
Bambu Kitchen & Bar

Het menu bij Bambu Kitchen & Bar

Als je trek hebt in Asian streetfood is Bambu Kitchen & Bar de plek waar je moet zijn. Voor lunch én diner, dus je kunt er de hele dag blijven hangen, mocht je daar trek in hebben. Zowel de carnivoor als de vegetariër kan er uit de voeten, want de gerechten komen met vlees of zijn vega(n).

Zowel voor lunch als diner schuif je er aan voor bao’s, dim sum en lekkere salades en soepen. ‘s Middags eet je er heerlijke Aziatische banh mí en baguettes. ‘s Avonds veranderen deze opties in vlees en veggie gerechten. Denk: rendang met biefstuk, kokosmelk en lemongrass, pad thai en curry’s vol groenten.

Bao buns bij Bambu

Aziatische toetjes

Nog een plekje over? Hoogstwaarschijnlijk een retorische vraag, want bij Bambu is er een fijne keuze aan desserts. Ga voor de volle Asian experience en neem zoete bao, mango sticky rice of spekkoek met kaneelijs (!). Klaar met de Oosterse vibes? Dan kan je ook je tanden zetten in een chocoladebrownie of cheesecake.

Het is duidelijk: je kunt een gaatje overhouden in je buik voor een zoete afsluiter. Gepaard met een fijne cocktail, want ook die klinken ons als muziek in de oren.

Het adres van Bambu in Haarlem

Je vindt Bambu Bar & Kitchen middenin het centrum van Haarlem op de markt. Het adres: Grote Markt 12 in Haarlem. Te herkennen aan de relaxte Bali sferen.

cocktails bij Bambu in Haarlem
 Bambu Kitchen & Bar Haarlem

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.