Zo maak je zelf Thaise tom ka kai

Culy 13 okt 2014 Diner

Tom ka kai is een bekende soep uit de Aziatische keuken met kip, kokosmelk en citroengras. Dit recept is afkomstig van Martine Hilverda en is makkelijk en snel te maken. 

Plet de stengels citroengras en snijd ze doormidden. Neem een ruime soeppan en breng de bouillon, laos, citroengras, knoflook, rode peper en basterdsuiker zachtjes aan de kook. Zodra het geheel kookt, voeg je de kokosmelk toe.

Voeg vervolgens de kipreepjes en champignons toe en laat dit op laag vuur al roerend sudderen, tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap en de taugé toe. Laat twee minuutjes pruttelen en schep dan de tom ka kai op. Het citroengras en de laos kan je voor het opdienen uit de soep vissen of aan tafel eruit halen.

image_1

Voor 4 personen:

  • 360 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 400 gram kokosmelk
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 200 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 8 plakjes laos
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 handjes taugé
Reageer op artikel:
Zo maak je zelf Thaise tom ka kai
Sluiten