Redactie
Redactie Dineren 5 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Wijnbar Pinot in Breda komt met proeflokaal la Pinotheque

Bij een wijnbar denk je – logisch – voornamelijk aan wijnen. Meestal heb je daarbij nog de keuze uit een paar lekkere hapjes, maar over het algemeen blijft het daar wel bij. Toch is dat zeker niet altijd het geval. Bij Wijnbar Pinot in Breda bijvoorbeeld, kan je ook heerlijk dineren.

Bij Pinot werken ze alleen met verse seizoensproducten en daarom wisselt het menu iedere maand. De kaart is overzichtelijk en bevat verschillende koude en warme gerechtjes. Zo staat er op de kaart van de maand november bavette, paddenstoelenrisotto en een terrine van zeebaars. Maar je kunt ook gaan voor het vier- of zes-gangen tasting menu (€ 39,50 of € 49,50) en laat je verrassen door de chef.

All in menu

Wil je helemaal over de top gaan? Ga dan voor het ‘all in menu’ (€ 97,50). Verwacht zes zorgvuldig uitgekozen gangen, een amuse, pré-dessert, wijnarrangement, aperitief, tafelwater en koffie, thee of friandises.

Wijntastings bij Pinor in Breda

Een wijnbar zou natuurlijk geen wijnbar zijn, als je daar geen lekkere bijpassende wijnen kunt bestellen. Laat je dus ook vooral adviseren door de sommeliers of kies zelf een lekkere fles uit het ruime assortiment. Proef je liever zelf ? Bij Pinot in Breda kan je zelf heuse wijntastings volgen. Verspreid over het hele jaar zijn er maar liefst 10 verschillende tastings die je kan volgen. Van Zuid-Amerikaanse wijntastings tot een wijntasting met enkel Rieslings. Houd de website in de gaten en schrijf je in!

wijnkelder La Pinotheque

La Pinotheque

Eind 2017 opende Pinot hun eigen wijnkelder en proeflokaal La Pinotheque. De oude stoffige ongebruikte gewelvenkelder onder het pand is nu een super gave exclusieve wijnkelder en proefruimte. Je kunt de ruimte afhuren tot 30 personen voor borrels, high wine’s en diners én je kan hier van alles over wijn leren en vooral proeven.

Wijnbar Pinot

Grote Markt 46
4811 XS, Breda

Benieuwd naar meer restaurants in Breda?

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.